Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαχινίδης (ΚIΔΗΣΟ): Πολύ μικρό το διάστημα έως τις 30 Ιουνίου για να βγούμε στις αγορές…

Σαχινίδης (ΚIΔΗΣΟ): Πολύ μικρό το διάστημα έως τις 30 Ιουνίου για να βγούμε στις αγορές…
Ιδιαίτερα λυπηρό που η Ελλάδα δεν μπορεί να επωφεληθεί του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ τόνισε ο κ. Σαχινίδης
Την άποψη ότι το χρονικό διάστημα έως τις 30 Ιουνίου είναι πολύ μικρό έτσι ώστε η ελληνική κυβέρνηση να καταφέρει να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα να βγει στις αγορές εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης.
Ο κ.Σαχινίδης, σε δηλώσεις του στο Real Fm, εξέφρασε την ευχή η Ελλάδα να αποφύγει ένα τρίτο πακέτο στήριξης, αν και εκτίμησε ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές.
«Ένα ζήτημα είναι τι θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση και ένα άλλο ζήτημα είναι τι μπορεί να πετύχει με βάση τον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων στην Ευρώπη.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 30 του μηνός είναι πάρα πολύ μικρό για να μπορέσει η Ελλάδα να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα της επιτρέψουν τον Ιούλιο να προσφύγει στις αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαχινίδης.
«Το εύχομαι, το υπερασπίζομαι προσωπικά και με τις τοποθετήσεις μου, τις δημόσιες και όταν ήμουν στη Βουλή με θέσεις μέσα στη Βουλή, ότι ανάμεσα σε μια νέα συμφωνία και την προσφυγή στις αγορές, ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την προσφυγή στις αγορές.
Αλλά οι αντικειμενικές συνθήκες καθιστούν ολοένα και δυσκολότερη τη δυνατότητα εξόδου στις αγορές την 1η Ιουλίου για παράδειγμα» τόνισε ο κ.Σαχινίδης.
«Και αυτό είναι ιδιαίτερα λυπηρό διότι σε μια εποχή όπου κυριολεκτικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βρέχει χρήμα η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να κρατά ομπρέλα και να μην επωφελείται από τα πιο χαμηλά επιτόκια που έχουν καταγραφεί ιστορικά στην Ευρώπη.
Να μην επωφελείται από το φτηνό χρήμα, να μην μπορεί η ελληνική οικονομία, οι μικρές ελληνικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν αυτές τις φοβερές δυνατότητες που δίνει η αλλαγή πολιτικής σε επίπεδο Ευρώπης» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης