Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα – Διαφορετική πορεία από την Ελλάδα

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Αισιοδοξία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα – Διαφορετική πορεία από την Ελλάδα
Οι οικονομίες της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν αποσυνδεθεί τόνισε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών
Την αισιοδοξία του ότι εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση και ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Κύπρο για την έκτη αξιολόγηση εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χ. Γεωργιάδης.
Σε δηλώσεις του ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η καθυστέρηση στην εφαρμογή του νόμου για τις εκποιήσεις, υπονομεύει τις προοπτικές, που έχουν δημιουργηθεί για την κυπριακή οικονομία, υπογραμμίζοντας πως η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Βουλή για άρση της εμπλοκής.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι λόγω αυτής εκκρεμότητας η Κύπρος δεν μπόρεσε να επωφεληθεί αμέσως από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι με την άρση της, θα δημιουργηθούν οι προοπτικές που θα υποβοηθήσουν τον στόχο της συνέχισης της πορείας ανάκαμψης της οικονομίας, της επανόδου στις αγορές και της αποκατάστασης της πιστοληπτικής ικανότητας του κράτους.
Εντύπωση πάντως προκάλεσαν οι αναφορές του κ.Γεωργιάδη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.
«Οι εξελίξεις στην Ελλάδα προκαλούν ανησυχία στην Ευρωζώνη.
Ευτυχώς, υπήρξε κατάληξη στο χθεσινό Eurogroup και με την εφαρμογή της συμφωνίας θα αποτραπούν οι κίνδυνοι για την Ελλάδα.
Η Κύπρος ακολουθεί διαφορετική πορεία από την Ελλάδα και οι οικονομίες των δύο χωρών έχουν αποσυνδεθεί» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι αυτό γίνεται κατανοητό από όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης