Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Άμεση αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Άμεση αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Σταδιακή αύξηση στον κατώτατο μισθό και στο κατώτατο ημερομίσθιο τόνισε ο κ.Σκουρλέτης
Την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης.
 «Το υπουργείο Εργασίας θα αποκαταστήσει άμεσα την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το πεδίο εφαρμογής της το οποίο αποδυναμώθηκε με τις διατάξεις του Ν. 4093.2012», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης.
Όπως υπογραμμίζει ο κ.Σκουρλέτης, οι όροι της, μισθολογικοί και μη, θα εφαρμόζονται πλέον επί όλων των εργαζομένων της χώρας, ανεξαρτήτως του χαρακτηρισμού τους ως «θεσμικοί» και «μισθολογικοί», όπως δηλαδή ίσχυε με το Ν. 1876/1990.
Ο κ. Σκουρλέτης προαναγγέλλει, επίσης, ότι το νομοθετικό πλαίσιο των ευέλικτων μορφών εργασίας, όπως η εργασία εκ περιτροπής και η μερική απασχόληση θα επανεξεταστούν εκ του μηδενός προκειμένου να αποφευχθούν οι διαπιστωθείσες καταχρήσεις και καταστρατηγήσεις.
Το έγγραφο του υπουργού Εργασίας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί με ποιο τρόπο η Κυβέρνηση θα πετύχει την αύξηση του βασικού μισθού λαμβανομένης υπόψη της ρήτρας διαπραγμάτευσης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ο βουλευτής ζητούσε επίσης ενημέρωση για την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για τους μακροχρόνια άνεργους και την απασχόληση των νέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης