Τελευταία Νέα
Πολιτική

Από την περίοδο Παπανδρέου και μετά η πρόταση της κυβέρνησης για την Εξεταστική για το μνημόνιο

Από την περίοδο Παπανδρέου και μετά η πρόταση της κυβέρνησης για την Εξεταστική για το μνημόνιο
Η πρόταση της κυβέρνησης για συσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναμένεται να έρθεί στη Βουλή μέσα στο επόμενο 15ήμερο
Πράσινο φως στην εξεταστική για το πως μπήκε η χώρα στο καθεστώς επιτήρησης και μνημονίων άναψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την πολύωρη ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μάλιστα αποφασίστηκε η πρόταση της κυβέρνησης για την εξεταστική να αφορά την περίοδο από το 2009 και μετά δηλαδή από τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ο ΓΓ της Κυβέρνησης κος Σπύρος Σαγιάς και ο Γ.Γραμματέας του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε και η επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τις ήδη διαβιβασθείσες στη Βουλή δικογραφίες που σχετίζονται με την υπαγωγή της χώρας στην μνημονιακή επιτροπεία ενώ εξετάστηκαν και ζητήματα που αφορούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για το PSI, την 1η και 2η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της κυβέρνησης για συσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναμένεται να έρθεί στη Βουλή μέσα στο επόμενο 15ήμερο.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης