Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουίκ: Ο Dijsselbloem άφησε παράθυρα - Ο Draghi το παίζει ο πιο κακός της παρέας

Κουίκ: Ο Dijsselbloem άφησε παράθυρα - Ο Draghi το παίζει ο πιο κακός της παρέας
«Κανένας δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να επισκέπτεται όποιος μέρος της Ελληνικής Επικράτειας θέλει», σημείωσε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τ.Κουίκ
“Ο Draghi το παίζει ο «πιο κακός της παρέας» αυτή τη φορά, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup, G. Dijsselbloem άφησε «παράθυρα», ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, για το αυριανό Eurogroup, χωρίς ωστόσο να κάνει κάποιο σχόλιο για το τι θα γίνει.
«Αλλά, νομίζω, Ο κ. Κουίκ σε συνέντευξή του στον realfm 97.8, πρόσθεσε ότι και η δήλωση του Πρωθυπουργού προχθές, ότι «ο Draghi θα έχει την ευθύνη για ό, τι συμβεί, είναι ενδεικτική της στάσης των Ελλήνων, οι οποίοι για πρώτη φορά “σηκώνουν κεφάλι” και δεν λένε “ναι”.
Το διαπραγματεύονται».
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο Γ. Βαρουφάκης, ο κ. Κουίκ ανέφερε ότι πρόκειται για χειρισμούς, «που γίνονται σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου, όπου εμπλέκεται κατ’ αρχήν ο κ. Βαρουφάκης, συντονίζει την ιστορία με την δική του την σοφία, γιατί είναι ένας από τους εξαιρετικούς οικονομολόγους και πολιτικούς, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και βεβαίως και με την προσωπική εμπλοκή – συμμετοχή του Πρωθυπουργού, που πρέπει να σας πω, ότι έχει ένα εξαιρετικό «πέρασμα εικόνας» στο εξωτερικό.
Διότι, θεωρούν, ότι είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούν άνετα να συνομιλούν».
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα δημοψηφίσματος, υποστήριξε πως «σαφέστατα θα πρέπει να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, εάν θέλει να προχωρήσουμε, έχοντας απέναντι μας μια τέτοια εκβιαστική πολιτική ή αν θέλει να σηκώσουμε κεφάλι και να πούμε στους εταίρους:
“Λοιπόν, εσείς θα αναλάβετε ευθύνες για το οτιδήποτε συμβεί μέσα στην Ευρωζώνη”».
Και συνέχισε λέγοντας «έχω πει επανειλημμένα, ότι το να μας “βάζουν το περίστροφο στο κεφάλι με μια σφαίρα” είναι σαν να βάζουν οπλοπολυβόλο στο κεφάλι της Ευρώπης!
Αυτό θέλουν;».
Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις της Άγκυρας να «βάλει φρένο» η κυβέρνηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο, ο κ. Κουίκ μεταξύ άλλων είπε: «κανένας δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να επισκέπτεται όποιος μέρος της Ελληνικής Επικράτειας θέλει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης