Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει το Μαξίμου δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung - Δεν ζητήσαμε συνάντηση με τον Juncker

Διαψεύδει το Μαξίμου δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung - Δεν ζητήσαμε συνάντηση με τον Juncker
Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών θα έχει ο πρωθυπουργός με Ευρωπαίους ηγέτες
(upd) Στη διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, σύμφωνα με το οποίο το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για άμεση, έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker δεν έγινε αποδεκτό, προχώρησε το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, Τσίπρας και Juncker είχαν συνεχώς επικοινωνία τα τελευταία 24ωρα αλλά ο πρωθυπουργός δεν ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jean Claude Juncker, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ.Τσίπρας έθεσε το αίτημα αυτό λόγω και των πιεστικών χρηματοδοτικών αναγκών που αντιμετωπίζει η χώρα.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, το αίτημα, το οποίο φέρεται να διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες οι Τσίπρας - Juncker αφορούσε συνάντηση σήμερα Παρασκευή.
Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος της Κομισιόν απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το πρόγραμμά του και συμφωνήθηκε να περιμένουν το Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα να συζητήσουν ξανά για ενδεχόμενη συνάντηση.
Σε ερώτηση της εφημερίδας στην Κομισιόν, εκπρόσωπός της περιορίστηκε στο ότι υπάρχει «συνεχής τηλεφωνική επαφή» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να κάνει συγκεκριμένα αναφορές σε χρονοδιαγράμματα συναντήσεων.
Βάσει του δημοσιεύματος, το αίτημα για συνάντηση αποτελεί μια «ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας», επισημαίνοντας πως η Αθήνα «παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία».
Όπως λέει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση περιμένει την υποστήριξη του Juncker στις προσπάθειες να εφαρμοστεί με τέτοιο τρόπο η πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup ώστε να εκταμιευτούν τα εναπομείναντα κεφάλαια του προγράμματος.
Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός ξεκινά από σήμερα νέο γύρο επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες.
Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας αναμένεται να έχει σειρά τηλεφωνικών επαφών από σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Matteo Renzi, με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande, με τον καγκελάριο της Αυστρίας, W.Faymann και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες προκειμένου να τους καταστήσει σαφές και να τους πείσεις για τη μεταρρυθμιστική κατεύθυνση της κυβέρνησης ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Παρίσι για να μιλήσει στη γενική συνέλευση του ΟΟΣΑ και να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του οργανισμού Angel Gurria, ενώ είναι πολύ πιθανό την ερχόμενη Τετάρτη να έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.

(πρώτη ενημέρωση 6 Μαρτίου 09:03)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης