Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανούσης: Ανακλήθηκε η εντολή για τους μετανάστες - Έχουν ζητηθεί ΕΔΕ και παραιτήσεις

Πανούσης: Ανακλήθηκε η εντολή για τους μετανάστες - Έχουν ζητηθεί ΕΔΕ και παραιτήσεις
Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ζητήσει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στην υπόθεση, σημείωσε
(upd)Για ζούγκλα παραπληροφόρησης έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Πανούσης, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου σχετικά με τη διαβαθμισμένη υπηρεσιακή εντολή, που υπογράφει ο υποστράτηγος Γεώργιος Νίτσας και με την οποία οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης ή υπό κράτηση στη χώρας μας και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, θα αφήνονται ελεύθεροι.
Ο κ. Πανούσης τόνισε ότι η σχετική εντολή έχει ανακληθεί και τόνισε ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ζητήσει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.
«Δεν μπορεί ένας ταξίαρχος να παίρνει τέτοιες αποφάσεις», σημείωσε ο υπουργός, για να συμπληρώσει ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις».
Ακόμη, τόνισε ότι δεν θα δίνει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, αλλά η ενημέρωση θα γίνεται μέσω ανακοινώσεων.
Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα ισχύσει όσον αφορά τους παράνομους μετανάστες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι η πολιτική απόφαση για το πώς θα περάσουμε από το ένα σύστημα στο άλλο δεν έχει ληφθεί ακόμα και χαρακτήρισε τα κέντρα κράτησης «αναποτελεσματικά», διότι δεν υπήρξε μείωση των μεταναστών.
Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας τον ότι έβγαλε ανακοίνωση χωρίς να ερευνήσει την είδηση.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εγώ δεν πείστηκα για τον λόγο που ο κ. Σαμαράς έβγαλε ανακοίνωση αμέσως μετά από ρεπορτάζ χωρίς να ψάξει την είδηση».
Σημειώνεται ότι ο υπουργός σε δηλώσεις του χθες, στην εφημερίδα Αυγή, οι οποίες δημοσιεύονται σήμερα, Τετάρτη, έκανε λόγο για «κακοστημένη προβοκάτσια Σαμαρά που γεμίζει τη χώρα μετανάστες», προσθέτοντας ότι όσα αναφέρονται στο έγγραφο είναι αναληθή και δεν έχουν καμία σχέση με τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.
Εν τω μεταξύ, στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το εν λόγω έγγραφο εστάλη με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα και ότι ο υπουργός δεν ήταν ενήμερος για το θέμα.
Πρόσθεσε δε, ότι κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα υπαγορεύσει στην κυβέρνηση τον τρόπο και τον χρόνο που θα εφαρμόσει την όποια πολιτική για το θέμα.

Το έγγραφο



(πρώτη ενημέρωση 4 Μαρτίου 2015, 09:53)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης