Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης Τσίπρα στην Ισπανία - Για 3ο πακέτο διάσωσης μιλά η κυβέρνηση

Επιχείρηση αποδόμησης της κυβέρνησης Τσίπρα στην Ισπανία - Για 3ο πακέτο διάσωσης μιλά η κυβέρνηση
Η ισπανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης από τις πρώτες ημέρες της θητείας της
Συντονισμένη είναι η προσπάθεια της Ισπανίας να αποδομήσει την όποια πρόοδο έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους επίσημους πιστωτές, καθώς μετά τον Υπ. Οικονομικών, Luis de Guindos, ότι εξετάζεται 3ο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 30 - 50 δισ. ευρώ, σήμερα έρχεται και ο υπουργός Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, Cristóbal Montoro, να διατυπώσει τις εκτιμήσεις του ότι η Ελλάδα θα ζητήσει περισσότερα χρήματα από την ευρωζώνη.
Ειδικότερα, ο Montoro επέμεινε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί χρήματα, διότι δεν μπορεί να τα βρει από τις αγορές.
Σε συνέντευξή του σήμερα σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα πρόγραμμα διάσωσης ή μια επιπλέον χρηματοδότηση, όπως και αν αυτό ονομαστεί.
Παράλληλα, ζήτησε από την Ελλάδα «να σταματήσει να κοιτάει τους άλλους» και «να αφιερωθεί στο να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει στα του οίκου της», προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό μια νέα κυβέρνηση μιας χώρας να κατηγορεί άλλη κυβέρνηση άλλης χώρας ότι προσπαθεί να την ανατρέψει.
«Η ισπανική κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Cristobal Montoro.
Όπως ανέφερε, «δεν είναι φυσιολογικό, ούτε θετικό, ούτε είναι σύμφωνο με τους κανόνες παιχνιδιού της Ε.Ε.» και πρόσθεσε ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί υπάρχουν για να εγγυηθούν ότι καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα προβαίνει ούτε ακόμη σε υπερβολικές δημόσιες δηλώσεις».
Αν και η Κομισιόν χτες προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, τονίζοντας ότι «αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup», η Ισπανία φαίνεται ότι επιχειρεί μια συντονισμένη προσπάθεια κόντρα στην κυβέρνηση Τσίπρα, με την οποία έχει έλθει σε αντιπαράθεση από τα προηγούμενα Eurogroup.
Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η ισπανική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης από τις πρώτες ημέρες της θητείας της.
Οι δημόσιες δηλώσεις, αλλά προπαντός τα προσωπικά κι ιδιαίτερα σχόλια, το κάνουν σαφές, ενώ ο πρωθυπουργός M. Rajoy γνωρίζει σαφώς πως ό,τι κερδίσει ο Τσίπρας θα κεφαλαιοποιηθεί αμέσως από το Podemos, εν είδει 'φαινομένου-καθρέπτης'.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης