Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ασφυξία ή μνημόνιο η λογική των Ευρωπαίων – Έχουν αποθρασυνθεί οι δανειστές

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ασφυξία ή μνημόνιο η λογική των Ευρωπαίων – Έχουν αποθρασυνθεί οι δανειστές
Ο Schaeuble θέλει την άνευ όρων παράδοση της αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα τόνισε ο κ.Μητρόπουλος
Την άποψη ότι οι δανειστές δείχνουν μια εντεινόμενη διάθεση να πιέσουν όσο μπορούν την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Μητρόπουλος τόνισε ότι «η λογική των Ευρωπαίων είναι ασφυξία ή μνημόνιο».
«Οι δανειστές έχουν αποθρασυνθεί καθώς στηρίζονται στα σκληρά κείμενα που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις κυρίως εκείνη του Παπαδήμου» υποστήριξε ο κ.Μητρόπουλος, τονίζοντας πως η τετράμηνη παράταση εμπεριέχει τη συνέχιση των νόμων που έχουν ψηφιστεί και δεν έχουν ακυρωθεί.
«Οι δανειστές παραβιάζουν την δική τους σύμβαση στην οποία θέλουν να στείλουν μήνυμα σε εμάς ότι την εφαρμόζουν» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος εκτίμησε ότι οι δανειστές δεν θα τολμήσουν χρεοκοπία της Ελλάδας.
«Ο Schaeuble θέλει την άνευ όρων παράδοση της αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα» είπε ο κ.Μητρόπουλος τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να το κάνει αυτό καθώς έχει την νωπή εντολή του ελληνικού λαού.
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, ο κ.Μητρόπουλος υποστήριξε πως ο κ.Βαρουφάκης είναι ευφυής, αναφέροντας πως αν είχε περισσότερο χρόνο θα είχε καλύτερα αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης