Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Αβραμόπουλος: Ζωτικής σημασίας να εφαρμόσουν το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου όλα τα κράτη-μέλη

Δ. Αβραμόπουλος: Ζωτικής σημασίας να εφαρμόσουν το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου όλα τα κράτη-μέλη
Σε συνέδριο για τις προκλήσεις της μετανάστευσης και τον αναδυόμενο λαϊκισμό στην Ευρώπη, μίλησε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος
Την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περιορίσει τον λαϊκισμό στο πλαίσιο μιας νέας Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση,  μετέφερε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μιλώντας σε συνέδριο για τις προκλήσεις της μετανάστευσης και τον αναδυόμενο λαϊκισμό στην Ευρώπη χθες στην Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως στην Ευρώπη «τα λαϊκιστικά κινήματα κατασκευάζουν, γύρω από τα θέματα της μετανάστευσης, την επιχειρηματολογία του αποκλεισμού».
Πρόσθεσε ότι «κατά τους λαϊκιστές θα πρέπει, αφενός να αποκλείονται οι μετανάστες από την οικονομία για να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη και, αφετέρου ότι η ασφάλεια των πολιτών εξαρτάται από τον αποκλεισμό των μεταναστών από τις κοινωνίες».
Όμως, όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αποφασισμένη να περιορίσει τον λαϊκισμό στο πλαίσιο μιας νέας «Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση» η οποία, μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης, θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις μεταναστευτικές προκλήσεις».
Για τις αιτήσεις ασύλου , υπογράμμισε ότι «μια πιο δίκαιη κατανομή μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, αποτελεί προϋπόθεση για τη διαχείριση του αυξανόμενου αριθμού αιτήσεων στην ΕΕ».
Κατά τον ίδιο, είναι ζωτικής σημασίας να εφαρμόσουν πλήρως όλα τα κράτη-μέλη το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου».
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η Ευρώπη θα πρέπει να μελετήσει παραδείγματα φίλων χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, όπως τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης