Τελευταία Νέα
Πολιτική

Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών

tags :
Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών
Η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα διάσωσης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας Βουλής τονίζει ο Schaeuble
Την άποψη πως δεν είναι εύκολη η απόφαση της Γερμανικής Βουλής για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Bundestag, όπου και θα διεξαχθεί εντός ολίγου η ψηφοφορία για την επικύρωση ή μη της παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ο Schaeuble υποστήριξε ότι η επέκταση αυτή δεν έχει να κάνει ούτε με την παροχή περισσότερων χρημάτων ούτε με αλλαγή των όρων του προγράμματος.
Όπως είπε, έχει να κάνει μόνο με την παροχή περισσότερου χρόνου προς την ελληνική κυβέρνηση.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα διάσωσης χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ» τόνισε ο Schaeuble, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο από τις υπόλοιπες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
«Η Γερμανία πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατό να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη.
Η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι πρέπει τα κράτη – μέλη να εκβιάζονται» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
«Η Ελλάδα όντας μέσα στην Ευρώπη δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της ποιος είναι ο κατάλληλος δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί» υποστήριξε ο Schaeuble, ο οποίος ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης