Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Λέμε ξεκάθαρα όχι στην ΕΕ – Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Λέμε ξεκάθαρα όχι στην ΕΕ – Δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού
Η κυβέρνηση παίζει με τις λέξεις υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Την πάγια θέση του ΚΚΕ περί ρήξης με την ΕΕ διότι η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο κ.Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν».
Όπως είπε, ανάλογη πρόταση νόμου είχε καταθέσει και το 2012 επί κυβερνήσεως ΝΔ και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει επί της αρχής την πρόταση νόμου.
«Απομένει να δούμε τώρα τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στη κυβέρνηση και αν εννοούσε όλα αυτά που έλεγε όχι μόνο προεκλογικά αλλά και τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει την πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθούν οι βουλευτές κατ΄άρθρο.
Απαντώντας στο ερώτημα αν η κατάργηση του μνημονίου θα επέφερε ρήξη με την Ε.Ε και πιθανή έξοδο μας από αυτήν, απάντησε ευθαρσώς ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι η ρήξη με την Ε.Ε, αφού η παραμονή μας σε αυτήν δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.
«Η κυβέρνηση «παίζει» με τις λέξεις» είπε ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι κοροϊδευόμαστε μετονομάζοντας τη τρόικα σε «θεσμούς», χωρίς στην ουσία να έχει αλλάξει τίποτα, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί την ίδια πολιτική που ακολουθούσε και η κυβέρνηση της ΝΔ, εναλλάσσοντας το εμπόριο της ελπίδας με το εμπόριο του φόβου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης