Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την Le Pen: Πρόδωσε τις δεσμεύσεις του - Συνθηκολόγησε με την ΕΕ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την Le Pen: Πρόδωσε τις δεσμεύσεις του - Συνθηκολόγησε με την ΕΕ
πόλυτη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία"
Για πλήρη υπαναχώρηση από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Marine Le Pen.
Ειδικότερα, η ακροδεξιά πολιτικός έκανε λόγο για προδοσία του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και για απόλυτη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία.
«Όπως είχαμε αναλύσει από την ημέρα της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στην Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση βρισκόταν αντιμέτωπη με μία επιλογή: είτε να παραμείνει εντός του ζουρλομανδύα του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις υποσχέσεις της κατά της λιτότητας, είτε να ανακτήσει τη νομισματική ελευθερία για να μπορέσει να αλλάξει πραγματικά πολιτική» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Μεταφέροντας τη συζήτηση στη γαλλική πολιτική «σκηνή», η Le Pen κάλεσε τους Γάλλους να κατανοήσουν την ασυμβατότητα του ευρώ με τη δημοκρατία και την ευημερία, επιτιθέμενη στους ηγέτες της Κεντροδεξιάς, της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στη Γαλλία, οι οποίοι, κατά την ίδια, είναι «βουτηγμένοι στα ψέματα», καθώς δεν υπερασπίζονται τη νομισματική ανεξαρτησία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης