Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα - Κοντονή με θέμα την επ΄ αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου

Συνάντηση Τσίπρα - Κοντονή με θέμα την επ΄ αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου
Στις 18:00 το απόγευμα η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον υφ. Αθλητισμού
Την επ' αόριστον αναστολή όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της θλιβερής και επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Ο υφ. Αθλητισμού ανακοίνωσε την απόφασή του στους αρμόδιους φορείς κατά τη συνάντηση που είχε με τους διοικούντες ΕΠΟ, Super League και Football League.
Τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν ξανά μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και για τη μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες.
Στον απόηχο της συγκεκριμένης απόφασης ο ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί το απόγευμα στις 18:00 με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:
Ακόμη και τη λύση του «λουκέτου» στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, με φόντο τα τελευταία επεισόδια στη Λεωφόρο, αλλά και στη συνεδρίαση τους Super League εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Κοντονής τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν ισχύσει το πακέτο μέτρων που συμπεριλαμβάνει την λειτουργία καμερών σε όλα τα γήπεδα και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ειστιηρίου, τότε η κυβέρνηση και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2015-2016.
«Θα εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Έχουν δοθεί 13 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθούν οι προδιαγραφές λειτουργίας του μέτρου και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα τόσον καιρό.
Το ίδιο θα γίνει και με το μέτρο με τις κάμερες.
Το ανακοινώνω από τώρα ότι κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν γίνει αυτό», τόνισε.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί ειλημμένη απόφαση, απλώς εξετάζεται και αυτό σαν ενδεχόμενο μέτρο.
«Αυτά που συνέβησαν στη Λεωφόρο ξεπέρασαν κάθε όριο με την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και την εκτόξευση φωτοβολίδων.
Πριν από χρόνια ο Μπλιώνας έχασε τη ζωή του στη Λάρισα από μια τέτοια φωτοβολίδα που τον βρήκε στον λαιμό.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στο παιχνίδι της Λεωφόρου.
Η κυβέρνηση δεν θα παρακολουθήσει αυτά τα φαινόμενα σιωπηλή και αμέτοχη.
Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί» ανέφερε ο υφ. Αθλητισμού.
Ο ίδιος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ σήμερα συναντήθηκαν εκ νέου.
Επιπλέον, ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί σήμερα στις 13:00 με τις ηγεσίες των ΕΠΟ, Super League και Football League, ενώ στις 17:00 θα έχει συνάντηση με τον ΠΣΑΠ για να δει πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα ο Σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, θέλει να ακούσει τους παράγοντες της ΕΠΟ, αλλά παράλληλα, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, διατύπωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει φρένο σε όλα τα περιστατικά που αμαυρώνουν τον αθλητισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης