Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici (Κομισιόν): Ο συμβιβασμός με την Ελλάδα απέτρεψε μια άμεση κρίση

tags :
Moscovici (Κομισιόν): Ο συμβιβασμός με την Ελλάδα απέτρεψε μια άμεση κρίση
Το θέμα του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί στην ώρα του τονίζει ο Επίτροπος Οικονομίας
Την άποψη ότι ο συμβιβασμός που επήλθε μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της απέτρεψε μια άμεση κρίση εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομίας Pierre Moscovici σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Ο Επίτροπος αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα, υποστηρίζει ότι στόχος της Κομισιόν «είναι να βρει η χώρα το δρόμο της ανάπτυξης».
«Δεν ήταν εύκολο να φθάσουμε έως εδώ.
Η Ελλάδα αντιμετώπισε το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης με εποικοδομητικό πνεύμα» υπογραμμίζει ο Moscovici, τονίζοντας ότι «ο συμβιβασμός απέτρεψε μια άμεση κρίση και υπ' αυτήν την έννοια συνιστά ένα θετικό βήμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
Αν και αποφεύγει να πάρει θέση για τα λάθη που έχουν γίνει με αποτέλεσμα το πρόγραμμα διάσωσης να έχει προκαλέσει 25% ύφεση στη χώρα, ο Επίτροπος σχετικά με το θέμα του χρέους, αναφέρει ότι πρόκειται για ένα θέμα που «θα συζητηθεί όταν έρθει η ώρα του, όπως ήδη έχουμε αποφασίσει στο Eurogroup».
Για το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας, ο Moscovici παρατηρεί ότι «βασική προϋπόθεση είναι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των πεπραγμένων της ελληνικής κυβέρνησης• και αυτό πρέπει να γίνει έως τον Ιούνιο».
Ερωτηθείς για το εάν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενοχλεί πολλούς με τη συμπεριφορά του, σύμφωνα με τα διάφορα δημοσιεύματα, ο Moscovici τονίζει: «Αρχίζουμε να μαθαίνουμε πώς να δουλεύουμε μαζί.
Νομίζω ότι οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει πως η εργασία μεταξύ εταίρων απαιτεί εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια.
Ενίοτε δε και εμπιστευτικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης