Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έτοιμη να κάνει αποδεκτά εκ νέου τα ελληνικά collaterals η ΕΚΤ - Θα μειωθεί δραστικά το ELA - Τέλος στα capital controls

Έτοιμη να κάνει αποδεκτά εκ νέου τα ελληνικά collaterals η ΕΚΤ - Θα μειωθεί δραστικά το ELA - Τέλος στα capital controls
Μετά την επίτευξη συμφωνίας, η ΕΚΤ ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών - Θα μειωθεί δραστικά το ELA
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει εκ νέου αποδεκτά τα ελληνικά collaterals (εγγυήσεις) εκτίμησε αξιωματούχος της Φρανκφούρτης, μετά την επίτευξη συμφωνίας για την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.
Ειδικότερα, αξιωματούχος της ΕΚΤ μιλώντας σε διεθνή, επισήμανε πως η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να κάνει εκ νέου αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες.
Παράλληλα, η ίδια πηγή πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
«Μετά την απόφαση του Eurogroup, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών» τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η επιλογή των περιορισμών είναι εκτός συζήτησης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν δανειστεί από την ΕΚΤ 92 με 95,5 δισεκ. ευρώ που κατανέμονται ως εξής.
68,3 δισεκ ELA
27 δισεκ. απευεθείας ρευστότητα από την ΕΚΤ.
Για τα 92-95,5 δισεκ. που έχουν δανειστεί οι ελληνικές τράπεζες έχουν καταβάλλει εγγυήσεις περίπου 125 δισεκ. ενώ διαθέτουν και άλλα 40 δισεκ. collaterals.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης