Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Δεν θα μας απομονώσει η Γερμανία - Η επιστολή δεν αλλάζει, είτε θα γίνει δεκτή είτε όχι

Παππάς: Δεν θα μας απομονώσει η Γερμανία - Η επιστολή δεν αλλάζει, είτε θα γίνει δεκτή είτε όχι
Δεν υπάρχουν λύσεις περίπου στη μέση, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα της παράτασης της ελληνικής δανειακής σύμβασης δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα απομονώσει την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι το ακραίο σενάριο δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για κανέναν.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η ελληνική πρόταση είτε θα γίνει αποδεκτή είτε όχι, για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο».
«Μιλάω για μια Σύνοδο Κορυφής», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι«εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε, αλλά για να συζητήσουμε».
Παράλληλα, τόνισε ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απομονώσει την Ελλάδα πλανάται πλάνην οικτράν και είναι μπροστά σε σοβαρές ιστορικές ευθύνες».
«Το ακραίο σενάριο δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για κανέναν», ανέφερε και δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση.
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας της γερμανίδας καγκελάριου Merkel με τον έλληνα πρωθυπουργό ανέφερε ότι δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι έγινε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.
«Ελπίζουμε ότι η αρχηγοί κρατών συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των καταστάσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ελληνική κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παππάς, επιδιώκει να υπάρξει μια συμφωνία για να εφαρμόσει τον σκληρό πυρήνα του προγράμματός της και ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση».
«Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης