Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ): Απείχα από την ψηφοφορία για ΠτΔ για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης

Γαϊτάνη (ΣΥΡΙΖΑ): Απείχα από την ψηφοφορία για ΠτΔ για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης
Ωστόσο τόνισε ότι θα υποστηρίξει με θέρμη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ
Την πλήρη διαφωνία της με την επιλογή της κυβέρνησης να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη η οποία και απουσίαζε από την διαδικασία της ψηφοφορίας.
Ειδικότερα η κ. Γαϊτάνη ότι για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοση ςδεν μπορούσε να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι η κ. Γαϊτάνη είχε προϊδεάσει για την στάση της όταν είχε καταφερθεί κατά της πιθανότητας να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ άνθρωπος της Δεξιάς ή της Κεντροδεξιάς.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιες αναζητήσεις. Αν για τη συγκυβέρνηση με τον Καμμένο προβλήθηκε ως αιτιολογικό το αριθμητικό πρόβλημα της αυτοδυναμίας (λαθεμένα, γιατί πάντα υπήρχε η εναλλακτική λύση της απαίτησης ψήφου εμπιστοσύνης…) για την επιλογή Προέδρου δεν τίθεται κανένα αριθμητικό πρόβλημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί-και οφείλει!-να επιλέξει Πρόεδρο που θα ενισχύσει την πολιτική του ενόψει των πολύ σκληρών διλλημάτων που έρχονται» ανέφερε στις 02 Φεβρουαρίου η κ. Γαϊτάνη.
«Είναι επίσης λαθεμένο το επιχείρημα ότι η ανάδειξη ενός Προέδρου Δημοκρατίας, όπως ο μνημονιακός αντιπρόεδρος…της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, θα ενισχύσει την κοινωνική «συναίνεση» προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: η «συγκατοίκηση» θα σπείρει σύγχυση στην κοινωνική βάση μας, ενώ θα προσφέρει όχι αμελητέα πολιτικά όπλα (π.χ. δικαίωμα αναπομπής των νομοσχεδίων) στους αντιπάλους μιας πολιτικής που πρέπει να επιδιώξει σταθερά την ανατροπή της λιτότητας» τόνιζε.

Η δήλωση της κ. Γαϊτάνη:
Δεν παρευρέθηκα στη συνεδρίαση της Βουλής που ψήφισε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί για λόγους συνείδησης και πολιτικής παράδοσης αδυνατούσα να υποστηρίξω με ψήφο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, την πρόταση του κόμματος με το οποίο εκλέχτηκα.
Συνεχίζω να υποστηρίζω με θέρμη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμά του, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Αυτό το πολιτικό σχέδιο δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να υπηρετηθεί μέσα από συναινετικές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ και τα πολιτικά στελέχη από τον χώρο της Δεξιάς.
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μέσα από τη συλλογική λειτουργία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τη δράση των μελών του και την παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, το σχέδιο αυτό θα ολοκληρωθεί νικηφόρα.
Ιωάννα Γαϊτάνη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης