Τελευταία Νέα
Πολιτική

Nέα παρέμβαση των ΗΠΑ - Lew προς Βαρουφάκη: H αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα ζημιώσει Ελλάδα και ΕΕ

Nέα παρέμβαση των ΗΠΑ - Lew προς Βαρουφάκη: H αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα ζημιώσει Ελλάδα και ΕΕ
"Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με όλες τις πλευρές"
(upd) Έντονη ανησυχία για το ελληνικό ζήτημα εκφράζουν - για ακόμη μία φορά - οι ΗΠΑ, με τον υπουργό Οικονομικών Jack Lew να απευθύνει νέα έκκληση για συνεργασία Ελλάδας - Ευρωζώνης - ΔΝΤ, ώστε να υπάρξει άμεση συμφωνία.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, ο Jack Lew επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Γιάννη Βαρουφάκη, καλώντας την Ελλάδα να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός φέρεται να διαμήνυσε προς τον Έλληνα ομόλογό του, πως η αβεβαιότητα δεν συνιστά θετικό σημάδι για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.
«Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με όλες τις πλευρές και θα τις ενθαρρύνουν προκειμένου να υπάρξει άμεση συμφωνία τις επόμενες ημέρες» φέρεται να τόνισε ο Jack Lew.
«O Lew κάλεσε την Ελλάδα να βρει ένα εποικοδομητικό μονοπάτι συζήτησης με τους εταίρους της στην Ευρώπη και το ΔΝΤ» αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου.
Τέλος, ο Γιάννης Βαρουφάκης υποστήριξε πως ο Αμερικανός ομόλογός του, του τόνισε πως «η μη επίτευξη συμφωνίας θα ζημιώσει τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης