Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης (υπ. Επικρατείας): Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί – Πολιτική λύση σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

Φλαμπουράρης (υπ. Επικρατείας): Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί – Πολιτική λύση σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
Η παράταση της δανειακής σύμβασης θα δώσει ανάσα στην οικονομία τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και ότι επιθυμεί την εύρεση μιας πολιτικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα σε Σύνοδο Κορυφής διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Αλ. Φλαμπουράρης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση «ζητά να γίνει αποδεκτή η παράταση της δανειακής σύμβασης ώστε να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητες».
Όπως είπε, η εξέλιξη αυτή θα δώσει μια ανάσα στην οικονομία «καθώς θα πάρουμε κάποια χρήματα», ενώ υπογράμμισε πως δεν ζητείται παράταση του μνημονίου, καθώς η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το μνημόνιο.
«Η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να το αποδεχτεί» τόνισε ο κ.Φλαμπουράρης, τονίζοντας ότι το βασικότερο είναι να σταματήσουν τα παράλογα πράγματα που οδηγούν σε αδιέξοδο.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Schaeuble που απορρίπτει την πρόταση της Ελλάδας, ο κ.Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι αυτή είναι απειλή και για την Ελλάδα και για τους άλλους Ευρωπαίους.
«Η ελληνική πλευρά δεν θα αποδεχτεί την πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών» είπε ο υπουργός Επικρατείας, εκτιμώντας πως το ελληνικό αίτημα θα γίνει δεκτό και ότι οι δηλώσεις Schaeuble γίνονται προκειμένου να βρεθεί μια μέση λύση.
Επιπλέον, χαρακτήρισε διαπραγματευτική την πρόταση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και ανέφερε ότι εάν δεν γίνει έκτακτο Eurogroup η ελληνική πλευρά θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής καθώς το θέμα είναι πολιτικό.
Ερωτηθείς τι θα κάνει η Ελλάδα αν απορριφθεί το ελληνικό αίτημα και στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ.Φλαμπουράρης διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης