Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έμμεσο «όχι» Schaeuble στην Ελλάδα: Δεν συζητάμε τη δανειακή σύμβαση, αλλά την τήρηση των δεσμεύσεων

Έμμεσο «όχι» Schaeuble στην Ελλάδα: Δεν συζητάμε τη δανειακή σύμβαση, αλλά την τήρηση των δεσμεύσεων
«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τον υπάρχοντα δρόμο ή να προωθήσει μία καλύτερη λύση» 
Έμμεσο «όχι» στο αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης λέει ο Wolfgang Schaeuble.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, επισημαίνει πως «η συζήτηση με την Ελλάδα δεν αφορά τη δανειακή συμφωνία, αλλά το εάν η Αθήνα μπορεί να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος διάσωσης».
«Η Γερμανία ακόμη περιμένει μία αξιόπιστη πρόταση από την Ελλάδα για τη συνέχεια του προγράμματος διάσωσης της χώρας» υπογραμμίζει εν συνεχεία.
Κληθείς να απαντήσει εάν η Ελλάδα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής επίσημο αίτημα, ο Γερμανός υπουργός διατείνει πως το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες δεν έχουν λάβει κάποιο επίσημο έγγραφο. 
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά πρέπει να συνεχίσει τον υπάρχοντα δρόμο ή να προωθήσει μία καλύτερη λύση» σημειώνει ο W. Schaeuble.
«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα» συμπληρώνει ο Γερμανός υπουργός.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr
Στη σκληρή του στάση απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση εμμένει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfang Schaeuble, μία ημέρα μετά το ναυάγιο στο Eurogroup.
O Schaeuble διαμηνύει ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει αν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ, ενώ κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν ξέρει τι θέλει.
Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει πρόγραμμα ή όχι, καθώς προς το παρόν αυτό δεν έχει καταστεί σαφές, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ecofin.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο Γ. Βαρουφάκης και η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις για τον ελληνικό λαό, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, καθώς όπως είπε δεν κατάφερε να πείσει το Eurogroup.
«Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν βελτιώνεται», παραδέχθηκε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Όπως τόνισε, η παράταση του τρέχοντος προγράμματος έχει νόημα μόνο αν αυτό το πρόγραμμα ολοκληρωθεί και η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί ξεκάθαρα ως προς αυτό.
Χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη, τόνισε ο Schaeuble και επανέλαβε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει κάνει.
Το θέμα δεν είναι το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος της Ελλάδας, αλλά η ουσία και η αξιοπιστία του, σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος προειδοποίησε ότι αν το δεν ολοκληρωθεί σωστά, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια «δύσκολη κατάσταση».
Επίσης υποστήριξε ότι στο Eurogroup επικρατεί απόλυτη συναίνεση, όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα.
Όσον αφορά την τρόικα, ο Schaeuble τόνισε:
Το λέγαμε εξαρχής.
Κάθε πρόγραμμα πρέπει να αξιολογείται από τρεις θεσμούς, ανεξάρτητα από την ονομασία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης