Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη για τις ελληνικές εξελίξεις - «Η Κύπρος στηρίζει την Ελλάδα»

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη για τις ελληνικές εξελίξεις - «Η Κύπρος στηρίζει την Ελλάδα»
Eπικοινωνία του Κύπριου Προέδρου και με τον J.C. Juncker
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον J.C. Juncker και τον Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης, ζητώντας ενημέρωσης για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
Ειδικότερα, ο Κύπριος πρόεδρος επικοινώνησε αρχικώς με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και κατόπιν συνεννόησης επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Κομισιόν.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπος, ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης και επανέλαβε τη θέση της κυπριακής Δημοκρατίας για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου.
Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ν. Αναστασιάδης χαρακτήρισε την κατάσταση «αρκούντως κρίσιμη».
«Δεν λέω ότι είμαι αισιόδοξος, όμως η ευχή είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι αυτό που ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα, δηλαδή την ανάγκη ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, που είναι τα υποκατάστατα της λιτότητας ή της αυστηρής λιτότητας» σημείωσε.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η Κύπρος τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας.
«Αυτό έπραξα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κάτι που επιβεβαιώνεται και από την ελληνική πλευρά. Συνεπώς αυτή θα είναι και η πολιτική μας σε όλες τις κρίσιμες συνεδρίες που θα ακολουθήσουν, είτε του Eurogroup είτε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης