Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Δεν θα συρθούμε από τελεσίγραφα και εκβιασμούς – Κανένα πρόβλημα στις τράπεζες

Σακελλαρίδης: Δεν θα συρθούμε από τελεσίγραφα και εκβιασμούς – Κανένα πρόβλημα στις τράπεζες
Η κυβέρνηση ούτε μπλοφάρει ούτε παίζει πόκερ με την χώρα και την Ευρωζώνη τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης
Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συρθεί από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν να τίθενται τελεσίγραφα με ένα τέτοιο σκληρό τρόπο, ειδικά όταν έχει υπάρξει μία προεργασία ώστε να υπάρχει μία διαφορετικού τύπου κατεύθυνση».
«Η κυβέρνηση ούτε μπλοφάρει, ούτε παίζει πόκερ με τη χώρα και με την Ευρωζώνη.
Το άγχος και η πίεση αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην άλλη πλευρά» ανέφερε ο κ.Σακελλαρίδης υπογραμμίζοντας πως το οικονομικό επιτελείο συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με διάθεση να βρεθούν κοινοί τόποι με τους Ευρωπαίους εταίρους.
«Για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να θέλουν και τα δυο μέρη», είπε ο κ. Σακελλαρίδης, ο οποίος υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητήσει παράταση-επέκταση ενός προγράμματος που είναι το μνημόνιο παρά την επιμονή των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
«Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς», σχολίασε ο κ. Σακελλαρίδης και τόνισε πως μια 4μηνη προθεσμία θα έδινε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της χώρας και όχι «με το πιστόλι στον κρόταφο».
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, καθώς όπως είπε η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την ΕΚΤ και τον επικεφαλής της Mario Draghi και υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις ότι η χρηματοδότησή τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα
Ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι «λυπάται τους Έλληνες που εξέλεξαν μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται ανεύθυνα», ο κ. Σακελλαρίδης σχολίασε ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν κάνουμε τέτοιου τύπου διατυπώσεις σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης