Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπολίτευση εξ' αριστερών για την κυβέρνηση - Εκτός... τόπου και χρόνου τα αντανακλαστικά της Αριστερής Πλατφόρμας

Αντιπολίτευση εξ' αριστερών για την κυβέρνηση - Εκτός... τόπου και χρόνου τα αντανακλαστικά της Αριστερής Πλατφόρμας
Μείζον ζήτημα για την κυβέρνηση η διατήρηση ενιαίας γραμμής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ
Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας χαιρετίζει τις κινήσεις της κυβέρνησης και την ώρα που οι ισχυρότεροι πολιτικοί αντίπαλοι βυθίζονται στην εσωστρέφεια, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καλείται να αντιμετωπίσει τις ενστάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του κ.Λαφαζάνη.
Η οποία τείνει – όπως δείχνουν οι εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων – να εξελιχθεί στη πιο σοβαρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.
Στις αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας θα πρέπει να αποδοθεί η «εμπλοκή» αναφορικά με το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ζήτημα που έχει ευρύτερες διαστάσεις, εάν πράγματι ισχύουν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Διότι εάν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα βρει με την αριστερά του κόμματος του για το προεδρικό αξίωμα, τότε τι θα συμβεί όταν έρθει στη Βουλή η νέα συμβιβαστική – αναγκαστικά – συμφωνία με τους Ευρωπαίους;
Ιδιαίτερα όταν το μήνυμα της Αριστερής Πλατφόρμας στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση του είναι πως είναι προτιμότερη η ρήξη σε σύγκριση με έναν μνημονιακό συμβιβασμό.
Και αν ο κ.Τσίπρας βρέθηκε αντιμέτωπος με την εσωκομματική αντιπολίτευση για ένα ήσσονος σημασίας θέμα – δεδομένου ότι ο ΠτΔ είναι ένας πολιτικός θεσμός κυρίως συμβολικός χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες – τι θα συμβεί στα μεγάλα, ουσιώδη και κρίσιμα για την επόμενη ημέρα της χώρας;
Όπως είναι η διαπραγμάτευση με την Ευρώπη.
Η πολυφωνία, η πολυσυλλεκτικότητα, ο συγκερασμός των διαφόρων πολιτικών απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα που έχει απασχολήσει κατά καιρούς το κόμμα λόγω των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στην εικόνα και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την ελληνική κοινωνία.
Μόνο που αυτή την φορά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και ο πρόεδρος του, πρωθυπουργός.
Δεν είναι δυνατόν οι διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις να δυσχεραίνουν ή ακόμα και να μπλοκάρουν το έργο της κυβέρνησης.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία για την χώρα.
Άλλωστε η ελληνική κοινωνία ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενη και εγκρίνοντας όχι τα ριζοσπαστικά αριστερά αντανακλαστικά του, αλλά τη στροφή και την πορεία του προς τον πολιτικό ρεαλισμό.
Αυτήν την πορεία επιβραβεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Αυτή τη στάση επιδοκιμάζουν οι οκτώ στους δέκα Έλληνες πολίτες που απέναντι στη ρήξη βάζουν έναν έντιμο και αξιοπρεπή συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους.
Τον πρώτο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός.
Αυτός έχει την ευθύνη να επιλέξει πώς θα διαχειριστεί την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός.
Είτε αρέσει είτε όχι στον κ.Λαφαζάνη και στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης