Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Αύριο η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα σενάρια

Η ονοματολογία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Αύριο η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα σενάρια
Έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις μέχρι και τη τελευταία στιγμή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
(upd2)Για την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου αναβάλλονται οι ανακοινώσεις για τον υποψήφιο Πρόεδρο  της Δημοκρατίας από την Κυβέρνηση καθώς προέχει η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Η ονοματολογία έχει φουντώσει καθώς πέραν του Δημήτρη Αβραμόπουλου Επιτρόπου της Ελλάδος, οι ΑΝΕΛ πρότειναν την Ντόρα Μπακογιάννη βουλευτή της ΝΔ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του πρώην υπουργού της ΝΔ, Προκόπη Παυλόπουλου. 
Ονόματα έχει ρίξει στο τραπέζι και η Αριστερή Πτέρυγα, μεταξύ των οποίων της Ιωάννης Καρυστιάνη και του Μανώλη Δρεττάκη, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες. 
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και συγκεκριμένα την Τρίτη, όταν θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ημέρα συνεδριάζει και η ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Σχετικά με την προετοιμασία της κυβέρνησης για την  διαπραγμάτευση στο Eurogroup, δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός είχε από χθες το πρωί  συνεχείς συνομιλίες με αξιωματούχους της Ε.Ε. και στελέχη της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Έντονες διαφωνίες προβάλλει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, καθώς ο ευρωπαίος επίτροπος είχε διατελέσει σε θέσεις ευθύνης υπηρετώντας μνημονιακές πολιτικές.
Ο κ. Λαφαζάνης είχε συναντηθεί χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε:


Έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις μέχρι και τη τελευταία στιγμή φαίνεται πως υπάρχουν γύρω από την πρόταση της κυβέρνηση για το όνομα του προσώπου που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Νωρίτερα στο Μαξίμου συναντήθηκε ο Πάνος Καμμένος με τον πρωθυπουργό, ενώ αυτή την ώρα στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται ο υπερυπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο απερχόμενος γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας.
Στο Μαξίμου βρέθηκε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Χρήστος Μαντάς.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προταθεί ο νυν Επίτροπος,  Δ. Αβραμόπουλος, με ορθάνοιχτες ωστόσο και τις εσωκομματικές αντιδράσεις, καθώς στελέχη της αριστερής πλατφόρμας, αλλά και πρόσωπα της λεγόμενης ηγετικής ομάδας να προβάλλουν σθεναρές αντιδράσεις.
Κυβερνητικές πηγές πάντως άφηναν ανοιχτό το πρόσωπο να ανακοινωθεί σήμερα, λίγο πριν τις 9 το βράδυ.
Την ίδια ώρα, κύκλοι του Δ. Αβραμόπουλου, εμφάνιζαν την υποψηφιότητά του για την προεδρία κλειδωμένη, με το Μαξίμου να μην επιβεβαιώνει καμία απολύτως πληροφορία.

(Πρώτη ενημέρωση: Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 19.58)

Δ. Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης