Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Διπλό παιχνίδι παίζει ο Τσίπρας - Έντονη αντίδραση για το σκίτσο της Αυγής

Handelsblatt: Διπλό παιχνίδι παίζει ο Τσίπρας - Έντονη αντίδραση για το σκίτσο της Αυγής
Η τρόικα δεν λέγεται πια τρόικα, αλλά «οι θεσμοί», είναι το καυστικό σχόλιο της FAZ
Για «διπλό παιχνίδι του Τσίπρα» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, οποία επικρίνει τον έλληνα πρωθυπουργό ότι στέλνει αντιφατικά μηνύματα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle.
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, «στις Βρυξέλλες ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας δείχνει διάθεση για συμβιβασμό, αλλά την ίδια στιγμή στην πατρίδα του καίγονται ευρωπαϊκές σημαίες και η εφημερίδα του κόμματός του απεικονίζει τον Σόιμπλε ως διοικητή στρατοπέδου συγκέντρωσης».
Για τις πρόσφατες φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, η Handelsblatt υποστηριζει ότι «κύκλοι της κυβέρνησης μιλούν για αυθόρμητες συγκεντρώσεις, που οργανώνονται μέσω Facebook και Twitter, αλλά στην πραγματικότητα οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώνονται από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου».
Σε ανάλογο κλίμα κινείται και το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine με τίτλο «η τρόικα δεν λέγεται πια τρόικα».
Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ, με τους οποίους σήμερα διαπραγματεύεται η Αθήνα δεν θα ονομάζονται πλέον τρόικα, αλλά “θεσμοί”.
Eπιπλέον, αναφέρει η εφημερίδα, οι συνομιλίες δεν θα γίνονται πλέον στην Αθήνα, αλλά στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες θα εξακολουθούν να έχουν την ίδια αποστολή που είχαν έως σήμερα, δηλαδή την υλοποίηση του προγράμματος, παρατηρεί.
Όσον αφορά στην πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των ευρωπαίων εταίρων, η FAZ τονίζει ότι «οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη πολύ μεταξύ τους» και ότι «η Ελλάδα στέλνει αντιφατικά μηνύματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης