Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Αναζητάται κοινό έδαφος μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και της νέας συμφωνίας

Μαξίμου: Αναζητάται κοινό έδαφος μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και της νέας συμφωνίας
Δεν αλλάζει τίποτα στις κυβερνητικές προτάσεις, διαμηνύει η ελληνική πλευρά
Σε εξέλιξη βρισκόταν μέχρι και αργά το βράδυ της Παρασκευής η έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, με την παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος προσήλθε στις 23:30, καθώς δεν ακολούθησε την κυβερνητική αποστολή, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.
Υψηλόβαθμη πηγή του Μεγάρου Μαξίμου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η ελληνική πλευρά θα φτάσει τελικά σε λύση, επωφελή για όλες τις πλευρές, σημειώνοντας με νόημα ότι "ευελπιστούμε πως η απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας θα βάλει τα πράγματα στις ράγες για μια θετική κατάληξη".
"Δεν αλλάζει τίποτα στις κυβερνητικές προτάσεις, με τις προσπάθειες μας να εντείνονται τις επόμενες 48 ώρες, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ χωρών που θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια", σημείωνε η ίδια κυβερνητική πηγή, ξεκαθαρίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχουμε περάσει από το "εφαρμόστε και θα αξιολογηθείτε" στο να "αναζητούμε το κοινό έδαφος μεταξύ του προηγούμενου προγράμματος και της νέας συμφωνίας".
Μάλιστα το υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος αποκάλυψε ότι μέσα στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν προετοιμασμένος για όλα, έχοντας μαζί του πολλούς φακέλους, ακόμη και αναλυτικό κατάλογο για τη συμμετοχή του δημοσίου σε δημόσιες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ώστε να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία, εάν του τεθεί ζήτημα εντός της Συνόδου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κάτι που όμως δεν έγινε.
"Υπάρχει η πολιτική πρόθεση από όλους, οι βάσεις έχουν μπει", επισημαίνει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες αυτό θα μεταφραστεί σε μια συμφωνία με τις τεχνικές της λεπτομέρειες.
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι επίσημες ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα εντός του σαββατοκύριακου, με το Μέγαρο Μαξίμου να κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά του.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης