Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα παρέμβαση από τον Λευκό Οίκο: Ζητά συμβιβασμό από την Ευρωζώνη στο ζήτημα της Ελλάδας

Νέα παρέμβαση από τον Λευκό Οίκο: Ζητά συμβιβασμό από την Ευρωζώνη στο ζήτημα της Ελλάδας
"Oι πιστωτές να συνυπολογίσουν ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη πτώση των εισοδημάτων"
Ακόμη μία νέα παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας πραγματοποίησε ο Λευκός Οίκος, ζητώντας από τους Ευρωπαίους περισσότερους συμβιβασμούς, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, η Caroline Atkinson, σύμβουλος του Obama για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, υπογράμμισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συμβιβαστούν περαιτέρω ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Βέβαια, σημείωσε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα περαιτέρω μεταρρυθμίσεων.
«Είναι επίσης σημαντικό οι πιστωτές να συνυπολογίσουν το γεγονός ότι στην Ελλάδα σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη πτώση των εισοδημάτων, των πραγματικών μισθών, της παραγωγής, καθώς και μια μεγάλη άνοδος της ανεργίας» έσπευσε να συμπληρώσει.
Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, έκανε λόγο για «χλιαρή» ανάκαμψη, καθώς ο ρυθμός είναι βραδύς σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον να μειώσει την ανεργία - που βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
«Βεβαίως αυτό που πιστεύω, αυτό που πιστεύουμε, είναι ότι οι μεγαλύτερες δαπάνες για επενδύσεις... και ίσως η τόνωση της κατανάλωσης σε έναν βαθμό, θα βοηθούσαν να μειωθούν οι μεγάλες ανισορροπίες στις εμπορικές συναλλαγές της Γερμανίας της ίδιας, ενώ θα βοηθούσαν επίσης να τονωθεί η ζήτηση και αλλού» διέτεινε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης