Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής: Στην παράταση μνημονίου επιμένει η Merkel - Τεχνική βοήθεια ζητά ο Τσίπρας - Συμφωνία βλέπει ο Dijsselbloem

Σύνοδος Κορυφής: Στην παράταση μνημονίου επιμένει η Merkel - Τεχνική βοήθεια ζητά ο Τσίπρας - Συμφωνία βλέπει ο Dijsselbloem
Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι, τονίζει ο Αλ. Τσίπρας
(upd9) Νέο τελεσίγραφο απέστειλε στην Ελλάδα η Angela Merkel, η οποία ενέμεινε στην παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.
Παρά τις ενδείξεις συμβιβασμού μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων αλλά και τις συναινετικές δηλώσεις των Juncker και Tusk, η Καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίστηκε αμετακίνητη, αξιώνοντας τη διατήρηση του μνημονίου. 

Ειδικότερα, η Angela Merkel ενέμεινε στην παράταση του μνημονίου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «το ελληνικό πρόγραμμα ισχύει και πρέπει να παραταθεί».
«Περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης» συμπλήρωσε παράλληλα, εκφράζοντας την πρόθεσή της να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση.
Κληθείσα να σχολιάσει τη σημερινή κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, έκανε λόγο για μία «πολύ φιλική συνάντηση».
Τέλος, ξεκαθάρισε πως «η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις σημερινές συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής».
Στο μεταξύ όμως, υιοθετώντας μία πιο μετριοπαθή στάση, ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C. Juncker, εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει μία μεγάλη συμφωνία για την Ελλάδα  μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 16/2.
"Η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να ακυρώσει ορισμένα αντικοινωνικά μέτρα" σημειώσε καθιστώντας όμως, αναγκαία την αντικατάστασή τους με νέα, ισοδύναμα μέτρα.
Χρειάζεται μία σπουδαία συμφωνία για την Ελλάδα έως την Δευτέρα, τόνισε χαρακτηριστικά ο Juncker, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
"Σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε το 30% του ελληνικού προγράμματος με νέα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα", γνωστοποίησε επίσης ο Juncker.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk αποκάλυψε πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τεχνική βοήθεια.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τεχνική βοήθεια, ανακοίνωσε επισήμως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, D. Tusk, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου.
H Σύνοδος δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της Ελλάδα, διεμήνυσε ο Tusk, παραπέμποντας στο Eurogroup της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου.
Μας παρουσιάστηκαν όλες οι συζητήσεις για την Ελλάδα, διαβεβαίωσε ωστόσο.
Ο ίδιος ζήτησε επίσης να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα της Ουκρανίας, ο Tusk τόνισε πως στην Ουκρανία διακυβεύεται η εδαφική ακεραιότητα της Ευρώπης.
Καταλήξαμε σε συμφωνία ειρήνης για την Ουκρανία, πρόσθεσε, για να διαμηνύσει επίσης πως "Θέλουμε την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία".
Θετικός στο σενάριο επίτευξης συμφωνίας με την Ελλάδα εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, επισήμανε πως η συμφωνία με την Ελλάδα είναι αρκετά πιθανή.
Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει πως «θα χρειαστεί χρόνος για την ολοκλήρωσή της».
«Ο πολιτικός συμβιβασμός θα είναι πολύ σκληρός» διέτεινε εν συνεχεία.
Καταλήγοντας, ξεκαθάρισε πως οι προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας στο ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είναι ακόμη υψηλές.
Η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:00 ώρα Ελλάδος, αποτιμάται θετικά από την ελληνική πλευρά, με τον Αλέξη Τσίπρα να καθιστά σαφές πως οι λέξεις "μνημόνιο" και "τρόικα" δεν υφίστανται πλέον.
Κατά τις πληροφορίες, οι ηγέτες τεσσάρων χωρών στήριξαν ανοιχτά, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τις ελληνικές θέσεις που παρουσίασε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για την Ιταλία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Κύπρο.
Στη Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε εισήγηση, διάρκειας δέκα λεπτών προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Η εισήγηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα.
Πάντως πηγές από τη Σύνοδο διαμηνύουν πως ο Ισπανός πρωθυπουργός, M. Rajoy, τάχθηκε ανοιχτά εναντίων των διεκδικήσεων της Ελλάδας.
Ο Αλέξη Τσίπρας, δίνοντας ευθύς εξαρχής το στίγμα της παρέμβασής του, τόνισε πως απαιτείται μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.
Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρέπει να τερματιστεί η λιτότητα στην ευρωζώνη, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί αν βρεθεί μια αμοιβαία βιώσιμη λύση για την επιστροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Η Ευρώπη αναζητά έναν συμβιβασμό για την Ελλάδα, διαβεβαίωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, A. Merkel.
"Eλπίζουμε σε έναν συμβιβασμό για την Ελλάδα", δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Ένας συμβιβασμός για την Ελλάδα σημαίνει ότι τα πλεονεκτήματα πρέπει να ξεπερνούν τα μειονεκτήματα, διεμήνυσε η Merkel.
Ταυτόχρονα εξήγησε πως η Ευρώπη έχει στη διάθεσή της λίγες ημέρες, προκειμένου να διευθετηθεί το ελληνικό ζήτημα.
Το ζήτημα της Ελλάδας θα έχει και αυτό την τιμητική του στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά στο περιθώριο αυτής, εξήγησε η Μerkel.

H πρώτη συνάντηση Τσίπρα - Merkel
Ολιγόλογη ήταν η πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Angela Merkel, καθώς οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ελάχιστες λέξεις.
Ειδικότερα, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., ο Francois Hollande, διεκπεραιώνοντας ρόλο μεσολαβητή, συνέστησε στην Γερμανίδα Καγκελάριο τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας.
«Συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Ελπίζω να έχουμε μια καλή συνεργασία αν και υπάρχουν δυσκολίες» υπογράμμισε η Angela Merkel, απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.
«Το ελπίζω» αντέτεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Embedded image permalink


H εισήγηση Juncker στη Σύνοδο
Το όραμά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε στους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.C. Juncker.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέπτυξε τις ιδέες και τις προτάσεις του για την Ευρώπη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους Financial Times, ο J.C. Juncker μοίρασε μία οκτασέλιδη σύνοψη των προτάσεών του στους ηγέτες της Ε.Ε.
Σύμφωνα με το οκτασέλιδο έντυπο, ο κύριος στόχος του J.C. Juncker εδράζεται στην περαιτέρω ενοποίηση, στα πρότυπα της Ευρωζώνης και στην καταπολέμηση του αντι-ευρωπαϊκού αισθήματος σε αρκετά κράτη – μέλη.
Όσον αφορά την αποτυχία των μέχρι στιγμής προσπαθειών ενοποίησης της Ε.Ε., ο πρόεδρος της Κομισιόν απέδωσε την ευθύνη στην ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.
«Η Ευρωζώνη δεν έχει ανακάμψει ακόμη, θέτοντας εμπόδια στην περαιτέρω ενοποίηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάθεση ενός πλήρους προγράμματος μεταρρυθμίσεων στη Σύνοδο του Ιουνίου, με στόχο την εκπλήρωση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Επίσης, κατέστησε αναγκαία την άμεση υλοποίηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, καθώς οι συνθήκες στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι αρκετά θετικές.
«Η ανανέωση της πολιτικής συναίνεσης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστά άμεση προτεραιότητα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έθεσε το ζήτημα δημιουργίας ενός ενιαίου προϋπολογισμού και ενός νέου Κοινοβουλίου, αποκλειστικά για τις χώρες της Ευρωζώνης.

Τι δήλωσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσερχόμενοι στη Σύνοδο
Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας David Cameron, ο οποίος θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης είναι μια λύση και όχι μια αντιπαράθεση. 
Την ανάγκη αλλαγής της επικρατούσας οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Matteo Renzi.
Στα περιθώρια της Συνόδου Κορυφής, ο Ιταλός πρωθυπουργός υποστήριξε πως «το κύριο σημείο δεν είναι η ελληνική οικονομική πολιτική. Η κύρια μάχη συνίσταται στο να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη».
«Πρέπει να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Έγιναν βήματα προόδου, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ανάπτυξη» συμπλήρωσε ο M. Renzi.
Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Alex Stubb τόνισε ότι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει και η χώρα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Όπως επισήμανε «κλειδί είναι να συμφωνηθεί η συνέχιση του προγράμματος, αλλά αυτό σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Τέλος ο Stubb υπογράμμισε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εργάζονται σκληρά προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Πλήγμα για την βρετανική οικονομία χαρακτήρισε το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωζώνη ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, D. Cameron.
Ειδικότερα ο Βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε την Ελλάδα να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους σημειώνοντας ότι «η βρετανική οικονομία επηρεάζεται από το αδιέξοδο Ελλάδας-ευρωζώνης».
Παράλληλα τόνισε ότι αυτό που απαιτείται μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης είναι μια λύση και όχι η αντιπαράθεση.

Eurogroup: Συνεργασία Τσίπρα - Dijsselbloem σε τεχνικό επίπεδο
Τη συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο για την επίλυση των ελληνικών προβλημάτων αποφάσισαν ο J. Dijsselbloem και ο Αλ. Τσίπρας.
Ειδικότερα, κατόπιν του χθεσινού αδιεξόδου, ο εκπρόσωπος του Eurogroup αποκάλυψε πως ο J. Dijsselbloem και ο Αλ. Τσίπρας αποφάσισαν να συνεργαστούν για την επίλυση των τεχνικής φύσεως προβλημάτων της Ελλάδας.
Πάντως, απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει το πεδίο συμφωνίας μεταξύ του προέδρου του Eurogroup και του Έλληνα Πρωθυπουργού.
Παράλληλα, αποκάλυψε πως οι δύο άνδρες είχαν διμερή κατ’ ιδίαν συνάντηση, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.
Ας σημειωθεί βέβαια, πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αποφασίστηκε η έλευση ευρωπαϊκής επιτροπής στην Αθήνα, προκειμένου να αξιολογήσει και να κοστολογήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η συγκεκριμένη απόφαση οριστικοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης Dijsselbloem - Τσίπρα.


Embedded image permalink


Συνάντηση Tσίπρα – Cameron 
Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Cameron, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον ομόλογό του για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με τους εταίρους στην Ευρωζώνη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.
Από την πλευρά του ο D. Cameron έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των συζητήσεων και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην Ευρωζώνη, ενώ πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.
Παράλληλα, συζητήθηκε και το ζήτημα των εξελίξεων στην Ουκρανία και η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Αυστηρό μήνυμα Schulz στην Ελλάδα: Όταν ζητάς αλληλεγγύη, πρέπει να είσαι έτοιμος να συμβιβαστείς
Αυστηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος.
Εάν αναμένεις και ζητάς αλληλεγγύη υπάρχουν ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν και πρέπει να είσαι έτοιμος να συμβιβαστείς, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές το καταλαβαίνουν αυτό.
Πιστεύω ότι υπάρχει κατανόηση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει τον βηματισμό της και πιστεύω ότι τις προσεχείς ημέρες θα είναι πιθανό να βρεθεί ένας συμβιβασμός».
Όπως σημείωσε επίσης «Είναι δίκαιο να επιτρέψουν στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει καθήκοντα.
Είναι πράξη δικαιοσύνης να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση λίγο χώρο να ανασάνει».
Ο Schulz ανέφερε ότι είχε συνομιλίες σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, κατά τις οποίες ωστόσο δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες.

Συνάντηση με τον Βέλγο πρωθυπουργό
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης η οποία πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία και τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τον Βέλγο πρωθυπουργό, τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. 
Παράλληλα υπογράμμισε τη βούληση της Ελλάδας να βάλει τέλος στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. 
«Τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε στις αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν, να βάλουμε τέλος στη διαφθορά και να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Βέλγο ομόλογό του για την κατανόηση που επέδειξε στις ελληνικές θέσεις και επισήμανε: «Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει τις διαφορές και να βρίσκει λύσεις, συνδυάζοντας τις αρχές της Δημοκρατίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και ταυτόχρονα, του σεβασμού στους νόμους και τους κανόνες».
Στην Ελλάδα υπήρξε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή τα τελευταία χρόνια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα μεγάλα ελλείμματα αλλά ταυτόχρονα να διευρυνθούν οι κοινωνικές ανισότητες, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία μπορούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον καλύτερο για τους λαούς μας, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Charles Michel ο οποίος εξέφρασε την προσήλωση της χώρας του προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Οι προσπάθειες των χωρών για περιορισμό των ελλειμμάτων θα πρέπει να συνοδεύονται και από συμπληρωματικές προσπάθειες για τις επενδύσεις και τον συντονισμό των πρωτοβουλιών σε διαρθρωτικό επίπεδο, επισήμανε.
Σύμφωνα με τον Σαρλ Μισέλ, οι συζητήσεις που ξεκίνησαν χθες μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης είναι σημαντικές για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης και το Βέλγιο.
«Θα πρέπει να εργαστούμε με δημιουργικότητα για να υπάρξει προοπτική και σταθερότητα και ο καθένας θα πρέπει να καταβάλει τις προσπάθειες που του αναλογούν για συμφωνία που σέβεται τις ανησυχίες του καθένα» τόνισε.
Η κατάσταση είναι ευαίσθητη, δύσκολη και χρειάζεται αποφασιστικότητα και βούληση για να φτάσουμε σε λύση, κατέληξε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

Embedded image permalink

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr:
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα, είτε να έχει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους είτε ακόμα και να συγκρουστεί μαζί τους.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη δεχθεί ούτε παράταση του υπάρχοντος προγράμματος ούτε πολιτικές που να επιβαρύνουν περαιτέρω την ελληνική κοινωνία.
Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να υπάρξει τελικά μια κοινά αποδεκτή λύση.
Καθοριστικές τόσο για τη γραμμή της κυβέρνησης όσο και για τη στάση των Ευρωπαίων αναμένεται να είναι και οι επαφές που θα έχει ο κ.Τσίπρας με τους άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, πριν από την έναρξη της Συνόδου.
Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε με τον Βέλγο ομόλογο του Charles Michel.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου David Cameron, και την πρωθυπουργό της Λετονίας Laimdota Straujuma.
Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko αναβλήθηκε, λόγω της καθυστέρησης της Συνόδου στο Μινσκ για το ουκρανικό ζήτημα. 
Για τον ίδιο λόγο, η έναρξη της Συνόδου Κορυφής καθυστέρησε κατά δύο ώρες. 
Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο κ.Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία και θα ενημερώσει για το τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε με τους Ευρωπαίους εταίρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης