Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Η Ελλάδα δεν κάνει αποδεκτή την παράταση του μνημονίου - Δεν υπάρχει συμφωνία

Μαξίμου: Η Ελλάδα δεν κάνει αποδεκτή την παράταση του μνημονίου - Δεν υπάρχει συμφωνία
Δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους
Η Ελλάδα δεν κάνει αποδεκτή την παράταση του μνημονίου, καθιστά σαφές το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε συμφωνία στο αποψινό Eurogroup.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές, στον απόηχο του Eurogroup, καθιστούν σαφές πως η Ελλάδα δεν κάνει αποδεκτή την παράταση του μνημονίου.
Παράλληλα, σημειώνουν πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Επιπλέον οι ίδιες υψηλόβαθμες πηγές σημειώνουν πως η ελληνική πλευρά κατέθεσε αναλυτικά τις προτάσεις της για το εναλλακτικό πρόγραμμα - γέφυρα, επέμεινε στη θέση ότι το τρέχον πρόγραμμα έχει αποτύχει κάτι που αποτυπώνεται και στη μη επίτευξη των στόχων του, την ανάγκη για εφαρμογή πλέγματος μέτρων για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και την ανάγκη για απομείωση του δημόσιου χρέους το οποίο δεν είναι βιώσιμο.
«Παράταση του μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή. Θα συνεχιστεί η διαβούλευση με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.
Μάλιστα, ενδεικτικό το κλίματος αδιεξόδου είναι ότι αν υπάρχει δυστοκία στην σύνταξη και τις διατυπώσεις της κοινής ανακοίνωσεις με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη έχουν συνταθεί τρία προσχέδια ανακοίνωσης για οποία δεν υπήρξε κοινή αποδοχή.
Διέθνη ενημερωτικά δίκτυα μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για προθεσμία που δόθηκε στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα για να απαντήσει αν αποδέχεται η όχι την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης