Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τουρκία και ΑΟΖ στη συνάντηση Αναστασιάδη - Τusk (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο)

Τουρκία και ΑΟΖ στη συνάντηση Αναστασιάδη - Τusk (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο)
Συζητήθηκε και η οικονομική κατάσταση
Τουρκία και κυπριακή ΑΟΖ μονοπώλησαν τη συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Ειδικότερα, μετά το πέρας της συνάντησης, όπου πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Κύπρου υποστήριξε πως «κατά τη συνάντηση είχα την ευκαιρία να αναφερθώ σε έκταση στο κυπριακό πρόβλημα και στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται μετά την έκδοση της NAVTEX από την Τουρκία, αλλά και στην στάση που γενικότερα θέλουμε να τηρεί η ΕΕ – μια στάση αλληλεγγύης και όχι μια στάση που να είναι αυστηρή όσον αφορά ανάλογες περιπτώσεις αλλά ελαστική όταν αφορά το κυπριακό πρόβλημα».
Παράλληλα, ο Ν. Αναστασιάδης διέτεινε ότι συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα που προκύπτουν ή που να ανακύπτουν ως αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα και την εντολή του Ελληνικού λαού στην νέα Κυβέρνηση.
«Βεβαίως συζητήσαμε και για τα προβλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη όσον αφορά τις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και την κατάσταση που επικρατεί. Σήμερα, βεβαίως, είναι ο διάλογος στο Μινσκ. Ελπίζουμε να υπάρξει μια ευτυχής κατάληξη, όπως επίσης και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν» κατέληξε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης