Τελευταία Νέα
Πολιτική

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ρωσία θα εξετάσει ενδεχόμενο αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η Ρωσία θα εξετάσει ενδεχόμενο αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει με μεγάλη καχυποψία το φλερτ της ελληνικής κυβέρνησης με το Κρεμλίνο
(upd)Η Ρωσία θα εξετάσει ενδεχόμενο αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια, τόνισε ο υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας, S. Lavrov, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, μετά τη συνάντησή τους στη Μόσχα. 
Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση που τήρησε η Ελλάδα όσον αφορά τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την «εποικοδομητική».
«Εκτιμούμε την εποικοδομητική θέση της Ελλάδας στις σχέσεις Μόσχας – Ε.Ε», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος. 
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα του για την επίτευξη συμφωνίας στο Μινσκ προκειμένου να επιστρέψει η ειρήνη στην Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι κυρώσεις δεν αποτελούν ποτέ ένα χρήσιμο εργαλείο. 
Ο Ν. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ρωσία είναι μια χώρα ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, ενώ ευχαρίστησε τη Μόσχα για τη στήριξή της στο Κυπριακό.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Στη Μόσχα θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογο του, S. Lavrov.
Η συνάντηση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, μετά τη στάση που τήρησε η Ελλάδα στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για την ουκρανική κρίση και τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, αλλά και εν όψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup. 
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει με μεγάλη καχυποψία το φλερτ της ελληνικής κυβέρνησης με το Κρεμλίνο.
Εν τω μεταξύ, ζήτημα κατοχικού δανείου και γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε χθες στον F.W. Stienmeier ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής των δύο ανδρών στο Βερολίνο, ο Ν. Κοτζιάς έθεσε ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων, με τον Γερμανό υπουργό ωστόσο, να αποσαφηνίζει πως οι ελληνικές αξιώσεις δεν διαθέτουν νομική βάση.
Παράλληλα, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο Έλληνας υπουργός αξίωσε μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους Ευρωπαίους να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου «να δώσουμε ελπίδα στον ελληνικό λαό».
«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Μπορεί να είναι φτωχή, αλλά είναι ισότιμο κράτος-μέλος. Έχουμε φωνή και δικαιώματα» συμπλήρωσε εν συνεχεία.
Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, ζήτησε την «κατανόηση» των Ευρωπαίων, καθιστώντας σαφές πως «μόνο με ανάπτυξη μπορείς να πας μπροστά».
Από την πλευρά του, ο F.W. Steinmeier κάλεσε την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης