Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλέξουν πλευρά - Ή με τον λαό ή με την Merkel

Σκουρλέτης: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλέξουν πλευρά - Ή με τον λαό ή με την Merkel
Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων εγγυάται την επαναφορά του στα 751 ευρώ σε βάθος χρόνου σύμφωνα με τον υπουργό
Να «διαλέξουν πλευρά» τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή για τη χώρα κάλεσε τα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, από το βήμα της Βουλής.
Ειδικότερα ο κ. Σκουρλέτης απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και κυρίως στην αξιωματική, υποστήριξε: «Εμμένετε σε μία λάθος εκτίμηση ότι το χρέος ήταν βιώσιμο, σας διαψεύδει η πραγματικότητα.
Την ύστατη ώρα, αυτή την κρίσιμη και ιστορική στιγμή πρέπει να ερμηνεύσετε σωστά και το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και να διαλέξετε πλευρά. Αν είστε με την πλευρά του λαού ή με την πλευρά της Μέρκελ και μέχρι το βράδυ πρέπει να μας δώσετε μία σαφή απάντηση» είπε.
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητες του Υπουργείου του προαναγγέλλοντας σειρά αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί ο εργαζόμενος, οι συμβάσεις και ο συνδικαλισμός.
Σχετικά με συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι «αναγκαίος ένας ουσιαστικός διάλογος με συνδικάτα για περαιτέρω εκδημοκρατισμό και σεβασμό στην αυτονομία τους» είπε ο Υπουργός και επανέλαβε τη δέσμευση για κατάργηση του νόμου για την επιστράτευση των απεργών.
Ο κ. Σκουρλέτης προανήγγειλε επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της μετενέργειας και του ΟΜΕΔ ενώ για τον κατώτατο μισθό είπε ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων εγγυάται την επαναφορά του στα 751 ευρώ σε βάθος χρόνου.
Δεσμεύτηκε επίσης για επαναφορά της πενθήμερης εργασίας και της Κυριακάτικης αργίας, ενώ μίλησε και για δραστικό περιορισμό των εργολαβιών και υπεργολαβιών στο δημόσιο τομέα, όπως και στο περιορισμός των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης