Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: «Η Αυστρία υποστηρίζει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα»

Μαξίμου: «Η Αυστρία υποστηρίζει την ελληνική πρόταση για συμφωνία - γέφυρα»
Από το Μαξίμου γίνεται ξεκάθαρο πως οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα
Σε πολύ θετικό κλίμα εξελίχθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Αυστριακό Καγκελάριο, W. Faymann, με υψηλόβαθμες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου να σημειώνουν ότι ο Faymann επισήμανε "τη σημασία και την ανάγκη που υπάρχει για να προκύψει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων".
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Αυστριακός Καγκελάριος "θεώρησε ρεαλιστικές και λογικές τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης", επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ελλάδα πρέπει να δώσει διαβεβαιώσεις προς τους δανειστές ότι θα τηρήσει τις δανειακές υποχρεώσεις, έτσι ώστε να υλοποιηθεί η προσωρινή συμφωνία - γέφυρα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνουν ότι ο Αυστριακός Καγκελάριος "συμφωνεί και θα υποστηρίξει ως θέση στη Σύνοδο Κορυφής τη συμφωνία - γέφυρα που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση".
Σύγκλιση απόψεων υπήρξε και στο θέμα της Ρωσίας, με τις κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν ότι "είναι κοινή θέση τόσο του Αυστριακού Καγκελάριου, όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού, να υπάρχει διάλογος σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας και όχι επέκταση των κυρώσεων".
Από το Μαξίμου, τέλος, γίνεται ξεκάθαρο πως οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης θα συνεχιστούν σε όλα τα επίπεδα ώστε να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους στο πλαίσιο πάντα του σεβασμού της λαϊκής εντολής.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης