Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πανούσης (αναπ. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Αποδεσμεύονται για περιπολίες 1.500 αστυνομικοί

Πανούσης (αναπ. υπ. Προστασίας του Πολίτη): Αποδεσμεύονται για περιπολίες 1.500 αστυνομικοί
Τις προτεραιότητες του για τη Δημόσια Τάξη ανακοίνωσε ο Γ. Πανούσης
Ο αστυνομικός της γειτονιάς, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η ανανέωση του στόλου των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πυροσβεστικής και η εξεύρεση των απαραίτητων κονδυλίων για αυτό το σκοπό είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούση.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ.Πανούσης υποστήριξε ότι έχουν ήδη αποδεσμευθεί αστυνομικοί από πάρεργα.
«Υπάρχουν 3.500 ακόμα περιπτώσεις αξιολόγησης φρούρησης μη πολιτικών προσώπων» τόνισε ο κ.Πανούσης.
Όπως είπε, «θα βγουν 1500 αστυνομικοί στο δρόμο» ενώ διεμήνυσε ότι θα υπάρξει και ανανέωση στο στόλο της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
Αναφερόμενος δε, στο κόστος των εξαγγελιών του, τις περισσότερες τις χαρακτήρισε θεσμικές ενώ, όπως είπε, «όπου υπάρχει επιβάρυνση θα καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και το ΕΣΠΑ.
Αναφορικά με το ζήτημα της τρομοκρατίας, ο κ. Πανούσης παρατήρησε ότι η από το 2002 (όταν και εξαρθρώθηκε η 17Ν) Βουλή όφειλε να συζητήσει την πολιτικό-κοινωνική πλευρά της τρομοκρατίας η οποία δεν αρκεί να αντιμετωπιστεί μόνο ποινικά αλλά χρειάζεται βαθύτερη ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης