Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανάκληση της απόφασης της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα ζητά ο Ν. Μαριάς

Ανάκληση της απόφασης της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα ζητά ο Ν. Μαριάς
«Παράνομη, καταχρηστική και εκβιαστική» η ενέργεια της ΕΚΤ
Την ανάκληση της απόφασης της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα ζητά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.
Κάνοντας λόγο για «παράνομη, καταχρηστική και εκβιαστική» ενέργεια της ΕΚΤ, ο Ν. Μαριάς επισημαίνει πως η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε διότι υποτίθεται ότι δεν πιθανολογείτο επιτυχής αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος.
Σε ερώτησή του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει πως η απόφαση της ΕΚΤ παραβιάζει τις κείμενες διατάξεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς δικαίου της Ε.Ε. καθώς λήφθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους προκειμένου να εξαναγκάσει την Ελλάδα να ακολουθήσει τις εντολές της τρόικας και των δανειστών.
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η απόφαση της ΕΚΤ ( οποία θα τεθεί σε ισχύ από 11/2/2015) παραβιάζει σαφώς τους κανόνες του ευρωσυστήματος αφού η Ελλάδα βρίσκεται σε Πρόγραμμα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2015.
«Η απόφαση της ΕΚΤ οδήγησε σε κατάρρευση του Ελληνικού χρηματιστηρίου και σε τεράστια οικονομική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου ως μετόχου τραπεζών και επιχειρήσεων εισηγμένων στο χρηματιστήριο, ενώ οι ζημιές διαχέονται ήδη στην ελληνική οικονομία πλήττοντας μικρομετόχους, δανειολήπτες, καταθέτες και επιχειρήσεις» υπογραμμίζει καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης