Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Χουντής: Δεν μπορεί ο M. Draghi να κάνει πολιτική και να μετέχει σε πολιτικούς εκβιασμούς

Ν. Χουντής: Δεν μπορεί ο M. Draghi να κάνει πολιτική και να μετέχει σε πολιτικούς εκβιασμούς
Αναμενόμενες οι δηλώσεις Schauble, τόνισε ο αναπλ. υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
Εναντίον του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi, καταφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής, με αφορμή την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται από την ερχόμενη Τετάρτη ως ενέχυρο ελληνικά ομόλογα, κάνοντας λόγο για εκβιαστική κίνηση.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ανέφερε ότι αρκετές κινήσεις, όπως του κ. Draghi, «έχουν έναν εκβιαστικό χαρακτήρα, θέλουν να οξύνουν τον εκβιασμό που βλέπαμε προεκλογικά.
»Όμως υπάρχει η εξής διαφορά: ότι εμείς πρέπει να σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή και τη δημοκρατία κι αυτό κανείς δεν μπορεί να το παρακάμψει και επίσης να πούμε ότι υπάρχουν κανόνες στην Ε.Ε.», τόνισε ο κ. Χουντής.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο κ. Draghi δεν μπορεί να κάνει πολιτική, δηλαδή να μετέχει σε πολιτικούς εκβιασμούς, είναι υποχρεωμένος να τηρεί τη νομισματική σταθερότητα και τη σταθερότητα των τιμών».
«Γιατί έσπευσε ο κ. Ντράγκι να πάρει αυτή την απόφαση για τα ομόλογα πριν από τη λήξη της προθεσμίας; Για να το προσθέσει στο Eurogroup», σημείωσε.
Όσον αφορά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schauble, τις χαρακτήρισε αναμενόμενες, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «παραμένει σταθερή στη λαϊκή εντολή που πήραμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».
«Προφανώς δεν γίνονται πάντα αυτά που θα θέλαμε, αλλά οι πρώτες δηλώσεις ήταν θετικές, του κ. Schauble αναμενόμενες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι « όπως τις αποκωδικοποιούμε, βλέπουμε πως η ατζέντα που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισβάλλει σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρουμ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης