Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ζητά από την Κομισιόν να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Παπαδημούλης: Ζητά από την Κομισιόν να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν ποιοι είναι οι μηχανισμοί εκείνοι που θα μπορούσαν να επιταχύνουν και να εμβαθύνουν τη νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια
Τη στήριξη της Κομισιόν στις προσπάθειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, του πελατειακού κράτους, των καρτέλ και των ολιγαρχών ζητά με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση, στις επαφές της με τους πολιτικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει τις θέσεις της αναφορικά με το πρόβλημα της αποτυχίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν μέσω του ελληνικού προγράμματος, καθώς επίσης, και του μη βιώσιμου χρέους».
Επισημαίνει, παράλληλα, ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν, εκτός από τις προτάσεις της για το χρέος και τη δέσμευση για δημοσιονομικό εξισορρόπηση, «ένα ριζοσπαστικό εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που στοχεύει στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία ενός δίκαιου, σταθερού και αποδοτικού φορολογικού συστήματος, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση των καρτέλ των πολυεθνικών και των εγχώριων ολιγαρχών στις ελληνικές αγορές και τις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιόν εάν «διαθέτει η Κομισιόν την πολιτική βούληση να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή του Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση των καρτέλ στις αγορές», καθώς επίσης, «ποιοι είναι οι μηχανισμοί εκείνοι που θα μπορούσαν να επιταχύνουν και να εμβαθύνουν τη νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης