Τελευταία Νέα
Πολιτική

Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Νόμιμη η απόφαση της ΕΚΤ για την χρηματοδότηση της Ελλάδας

tags :
Hollande (πρόεδρος Γαλλίας): Νόμιμη η απόφαση της ΕΚΤ για την χρηματοδότηση της Ελλάδας
Με την απόφαση της η ΕΚΤ καλεί τα ευρωπαϊκά κράτη να δράσουν για την ελληνική κρίση τονίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας
Νόμιμη χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σταματήσει να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande.
Ο Hollande υποστήριξε ότι με την απόφαση της αυτή η ΕΚΤ ωθεί τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να δράσουν για την επίλυση της ελληνικής κρίσης.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας καλεί την Αθήνα να παρουσιάσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων της.
O Hollande κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί με τα άλλα κράτη της Ευρώπης και να «βρει μια ισορροπία μεταξύ του χρέους και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».
Όπως είπε, η λιτότητα δεν είναι η λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη και ότι «η Γαλλία μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα», αναφέροντας παράλληλα πως έχει ήδη προσκαλέσει τον τέως Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι.
Παράλληλα, έσπευσε να υποστηρίξει πως δεν είναι ο πρώτος που υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν θέλει να είναι και ο τελευταίος, ενώ συμβούλευσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Merkel
Ο πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε ότι ότι από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα, ούτε μια χώρα στην ΕΕ δεν ζήτησε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «η Γαλλία είναι ικανή να ενώσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Τίποτα δεν θα ήταν χειρότερο από το να ταπεινώσουμε τους Έλληνες.
Ο ελληνικός λαός εξέφρασε την αντίθεσή του  στη λιτότητα και την επιθυμία του να παραμείνει στην ζωή του ευρώ.
Από τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να σεβαστεί και τις δεσμεύσεις σε ότι αφορά το χρέος της.
Η απόφαση της ΕΚT οδηγεί Έλληνες και Ευρωπαίους γύρω από ένα τραπέζι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Hollande.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης