Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με Grexit απειλεί Γερμανός αξιωματούχος: «Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια – Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Με Grexit απειλεί Γερμανός αξιωματούχος: «Ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια – Η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»
Τέλος στη βοήθεια εάν η Ελλάδα δεν τηρήσεις τις δεσμεύσεις της
Με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απειλεί Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και δεν υπάρχει πρόγραμμα.
Ειδικότερα σε συνομιλία με αντταποκριτή του Mega στο Βερολίνο, στο περιθώριο της συνάντησης του Γ. Βαρουφάκη με τον W. Schaeuble, φέρεται να διεμήνυσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι εάν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της και δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια».
Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά για την Ελλάδα ο χρόνος τελειώνει, το τέλος Φεβρουαρίου πλησιάζει και γίνεται ιδιαίτερα προβληματική η χρηματοδότηση της χώρας αλλά και των ελληνικών τραπεζών.
Μάλιστα τόνισε πως ακόμη κι αν ο κ. Schaeuble έδινε «πράσινο φως» στα ελληνικά σχέδια, οι βουλευτές της γερμανικής κυβέρνησης έχουν άγριες διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα.
Το Βερολίνο, λέει ο ίδιος αξιωματούχος δεν δέχεται εκβιασμούς και δεν φοβάται μία έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη παρά το γεγονός ότι δεν την επιθυμεί. «Εάν δεν λάβετε την τελευταία δόση το μέλλον της χώρας είναι σκοτεινό.
Η μπάλα τώρα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας. Εσείς αποφασίζεται» τόνσε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, στο Βερολίνο θεωρούν πως οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα βοήθειας θα συνδέεται και με επιτήρηση ενώ δεν συζητούν καθόλου «κούρεμα», απορρίπτουν σύνοδο για το χρέος.
«Η πλειοψηφία στην Ευρώπη είναι μαζί μας» λένε, «άλλαξε μία κυβέρνηση στην Ελλάδα όχι η Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης