Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν συνιστά πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού

Κουτσούμπας: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν συνιστά πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού
Ο γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε επίσης νέο μνημόνιο αλλά με άλλο ίσως όνομα
Αυστηρή κριτική και επίθεση προς τη νέα κυβέρνηση, αλλά και δεσμεύσεις για στήριξη πρωτοβουλιών υπέρ των εργαζομένων, περιελάμβανε η πρώτη τοποθέτηση του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτική ομάδας του κόμματος.
Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του κόμματος που έγινε δημόσια, καθώς μεταδόθηκε απευθείας από την δημόσια τηλεόραση.
Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «ο αντίπαλος» δεν έφυγε με την αποχώρηση της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά «εξακολουθεί και παραμένει εδώ για να πολεμήσει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου» ενώ σημείωσε ότι στους βασικούς στόχους του ΚΚΕ θα είναι «η αποκάλυψη της πραγματικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».
Σημείωσε ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν συνιστά αλλαγή πολιτικής και αυτό θα φανεί το προσεχές διάστημα καθώς θα συνεχίζει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις στην ΕΕ».
Ο γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε επίσης νέο μνημόνιο αλλά με άλλο ίσως όνομα, τονίζοντας ότι ήδη «ομολογείται από την κυβέρνηση ότι από την επομένη μέρα θα υπάρχει πρόγραμμα.
Το αν θα ονομαστεί μνημόνιο ή αλλιώς, αν θα ελέγχεται από τους υπαλλήλους της τρόικα ή αλλιώς είναι δευτερεύον ζήτημα. Δεν αλλάζει την ουσία και τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν οι λαοί», σημείωσε.
Επετέθη δε και στον νέο υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού περί «λιτού βίου» ο κ. Κουτσούμπας ερμήνευσε το «λιτό βίο» ως «ανάπτυξη με λιτότητα για το λαό».
Πάντως, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής που θα ασκήσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι βασικοί στόχοι της ΚΟ θα είναι η κατάργηση των εφαρμοστικών μέτρων του μνημονίου και η κατάθεση προτάσεων νόμων για τον κατώτατο μισθό για όλους και χωρίς αστερίσκους στα 75, για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, το αφορολόγητο 40.000 για τα οικογενειακά εισοδήματα κ.α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης