Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαξίμου: Διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους - Καμιά κωλοτούμπα!

Μαξίμου: Διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους - Καμιά κωλοτούμπα!
Παράλληλα η κυβέρνηση σημειώνει ότι η Ευρώπη αρχίζει να αποδέχεται ότι η τρόικα τελείωσε
Τη θέση που διατύπωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ότι δεν υπάρχει καμία «κωλοτούμπα» στο θέμα του χρέους, επαναλαμβάνουν πηγές της κυβέρνησης.
Ειδικότερα κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι «διαγραφή χρέους μπορεί να γίνει με πολλούς τεχνικούς τρόπους» και επισημαίνουν πως «ένας από αυτούς τους τρόπους -υπάρχουν και άλλοι- είναι τα όσα παρουσίασε ο κ. Βαρουφάκη σε βρετανούς επενδυτές. Καμιά κωλοτούμπα, λοιπόν»
Οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως «πάγια θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ότι το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο για αυτό ακριβώς απαιτείται η διαγραφή του προκειμένου να πάρει ανάσα η ελληνική κοινωνία και να μπορέσει να ενισχυθεί η πραγματική ανάπτυξη».
Όσο αφορά το τέλος της τρόικα, η κυβέρνηση σημειώνει ότι η Ευρώπη αρχίζει να αποδέχεται ότι η τρόικα τελείωσε, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι μόνο ο Juncker αλλά και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση που σήμερα διαρρέει ότι δεν θα επιμείνει στη συνέχιση των ελέγχων από την τρόικα. Και θα προσπαθήσει να επιβάλει τη συνέχιση της «συνεργασίας» με το ΔΝΤ» ενώ θυμίζει την αρχική άρνηση του Schauble ότι η τρόικα «δεν μπορεί να αλλάξει».
«Είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους εταίρους της και η κοινωνία το αντιλαμβάνεται. Επίσης για πρώτη φορά η Ευρώπη συζητά για τον τερματισμό της λιτότητας» διαμηνύει η κυβέρνηση.
Τέλος τονίζεται ότι η ατζέντα της χώρας, πλέον, είναι η ανακούφιση των πολιτών και όχι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα σε νοσοκομεία, τα νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης