Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδρούν οι Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές - AfD: Συγκαλυμμένη μορφή haircut η πρόταση Βαρουφάκη

Αντιδρούν οι Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές - AfD: Συγκαλυμμένη μορφή haircut η πρόταση Βαρουφάκη
"Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει και αυτό οφείλεται στο ευρώ"
Ως συγκαλυμμένη μορφή haircut χαρακτηρίζει το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα της Γερμανίας - ΑfD - την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη περί ανταλλαγής ομολόγων (bond swaps) ως μέσο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Alternative for Germany (AfD), Bernd Lucke εκτιμά πως «η χρήση πολλών και περίπλοκων λέξεων αποσκοπεί στη συγκάλυψη της αλήθειας».
«Αυτό που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πρότεινε, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συγκεκαλυμμένο κούρεμα του ελληνικού χρέους» επισημαίνει εν συνεχεία.
«Η Ελλάδα προσπαθεί να αποσιωπήσει τις προθέσεις της και γι’ αυτό δεν χρησιμοποιεί τη λέξη “haircut”. Όμως, σε οικονομικούς όρους επί της ουσίας είναι το ίδιο πράγμα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, προειδοποιεί πως η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ το χρέος της, εφόσον της επιτραπεί να μετατρέψει τους όρους του χρέους της.
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανακάμψει και αυτό οφείλεται στο ευρώ. Η οικονομία της δεν πρόκειται να καταστεί ανταγωνιστική, όσο βρίσκεται εντός του ακριβού ευρώ» συμπληρώνει καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης