Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Δεν μιλήσαμε ποτέ για προσλήψεις, αλλά για αποκατάσταση αδικιών

Π. Σκουρλέτης: Δεν μιλήσαμε ποτέ για προσλήψεις, αλλά για αποκατάσταση αδικιών
Απαραίτητο βήμα η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τόνισε ο υπουργός Εργασίας
Δεν μιλήσαμε ποτέ για προσλήψεις γενικά και αόριστα, αλλά για αποκατάσταση των αδικιών, τόνισε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ απαραίτητο βήμα για τους πολίτες και ευεργετικό μέτρο για την αγορά.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «εμείς δεν μιλήσαμε για προσλήψεις γενικά και αόριστα, μιλήσαμε για αποκατάσταση αδικιών που είχαν συμβεί σε βάρος εργαζομένων στο δημόσιο τομέα» και πρόσθεσε ότι «δεν μιλήσαμε για καινούργιες προσλήψεις, αλλά για την ανάγκη να καταργηθεί ουσιαστικά αυτή η μνημονιακή επιταγή η οποία, ανεξαρτήτως αναγκών του δημοσίου, έλεγε ότι πρέπει να μειωθεί ένας αριθμός δημοσίων υπαλλήλων».
Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, ανέφερε ότι η επαναφορά του «είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα για να μπορέσουν στοιχειωδώς να βελτιώσουν τη ζωή τους αυτοί που βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο εισοδημάτων» και συμπλήρωσε ότι «αυτομάτως θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ίδια την αγορά, μιας και η ενίσχυση σε τόσο χαμηλά επίπεδα εισοδημάτων ουσιαστικά ευνοεί την κατανάλωση».
Μάλιστα, σημείωσε ότι το μέτρο αυτό θα πρέπει να ισχύσει ταυτόχρονα με κάποια άλλα, τα οποία θα δίνουν ανάσες στη λειτουργία της επιχείρησης, είτε αυτά αφορούν ρυθμίσεις υποχρεώσεών τους προς ταμεία, τράπεζες και εφορίες, είτε ταυτόχρονα, αν μιλάμε για την περίπτωση ενός ελεύθερου επαγγελματία, ο οποίος απασχολεί ένα με δύο άτομα στο γραφείο του, η επαναφορά για παράδειγμα του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ και γι' αυτόν.
Σημείωσε, τέλος, ότι η επίκληση του κινδύνου εξόδου από τη χώρα χρησιμοποιούνταν κυρίως ως πολιτικό όπλο πίεσης, παρά είχε πραγματική διάσταση, ενώ αναφερόμενος στις εν εξελίξει διεργασίες στην Ευρώπη σημείωσε ότι «το σημαντικό είναι ότι πλέον αυτή η πρώτη βδομάδα ανάληψης της κυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει σηματοδοτήσει την έναρξη συζητήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο -παρόμοιες δεν είχαν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια-, που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και των αναγκαίων επανακαθορισμών των βασικών στρατηγικών με αφορμή το ελληνικό ζήτημα».
Ειλικρινά, δεν γνωρίζω πού θα καταλήξουμε, σημείωσε και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ δύσκολες οι καταστάσεις, το γνωρίζουμε, αλλά βλέπετε πλέον ότι δεν είναι ένα συμπαγές πράγμα απέναντί μας αυτό που λέμε "Ευρωπαίοι εταίροι".
»Έχουν αρχίσει και διαφοροποιούνται, επανατοποθετούνται, ανοίγουν ζητήματα και αυτό θα έλεγα ότι είναι μία πρώτη, ας το πούμε, μικρή, αλλά ουσιαστική νίκη», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης