Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Σύντομα η ανακοίνωση του ονόματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γ. Σακελλαρίδης: Σύντομα η ανακοίνωση του ονόματος για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Προς το παρόν δεν έχει κινηθεί η διαδικασία από την ελληνική πλευρά για συνάντηση Τσίπρα – Merkel, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του προσώπου που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επανέλαβε σήμερα, Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 σημείωσε σχετικά ότι «εμείς δεν έχουμε προχωρήσει σε κινήσεις από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια επίπονη διαπραγμάτευση», για να προσθέσει ότι όταν γυρίσει ο πρωθυπουργός από τα ταξίδια που πραγματοποιεί στο εξωτερικό, θα υπάρξει ανακοίνωση του ονόματος και «θα προχωρήσουμε με μια πολύ ομαλή διαδικασία την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».
«Αυτήν την στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και άλλοι υπουργοί βρίσκονται στο εξωτερικό, υπάρχει μια σημαντική συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, υπάρχει σήμερα μια πολύ σημαντική με τον κ. Ρέντσι, υπάρχει αύριο μια πολύ σημαντική αύριο με τον κ. Ολάντ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «όταν γυρίσει ο πρωθυπουργός και ανοίξει η Βουλή, να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα εκ των πραγμάτων θα υπάρχει ανακοίνωση του ονόματος και θα προχωρήσουμε με μια πολύ ομαλή διαδικασία στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Ερωτηθείς αν θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου, ο κ. Γαβριηλίδης σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, δεν έχει κινηθεί και η διαδικασία από την ελληνική πλευρά για να γίνει ακόμη», προσθέτοντας ότι «μέχρι τις 12 μηνός υπάρχει πολύς καιρός, αν υπάρξει κάποια συνάντηση θα το μάθετε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης