Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: «Διαγραφή, ρήτρα ανάπτυξης και επενδύσεις» οι τρεις πυλώνες για το χρέος

Τσακαλώτος: «Διαγραφή, ρήτρα ανάπτυξης και επενδύσεις» οι τρεις πυλώνες για το χρέος
Σχετικά με τη στάση της Γερμανίας τόνισε ότι «ο κ. Schauble πρέπει να σέβεται τη Δημοκρατία και δημοκρατικό αποτέλεσμα»
Αισιόδοξος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν για το χρέος, εμφανίστηκε ο ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στο τραπέζι με πολλές ιδέες και διαφορετικές προτάσεις.
Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στο MEGA, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε δεσμευτεί ότι για το χρέος επιδιώκει διαγραφή, ρήτρα ανάπτυξης και επενδυτικό πρόγραμμα.
«Θα πάμε στο τραπέζι με αυτή την πρόταση και θα εξηγήσουμε διάφορους συνδυασμούς από αυτούς τους τρεις πυλώνες που θα δημιουργήσουν στην Ελλάδα δυνατότητα για ανάπτυξη και άλλο τρόπο εξόδου (σ.σ. από την κρίση)» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.
Όσον αφορά στο «πρόγραμμα-γέφυρα», όπως το αποκαλεί ο υπουργός Οικονομικών, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, η οριστική συμφωνία αναμένεται στα τέλη του Μάη.
«Ωστόσο είμαστε σε έναν καλό δρόμο, συζητάμε, έχουμε τα επιχειρήματα, και όταν έχεις επιχειρήματα σε ακούει ο άλλος» σημείωσε και παρέπεμψε στις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες, οι οποίες -όπως είπε- θα είναι πολλές.
Σχετικά με τη στάση της Γερμανίας τόνισε ότι «μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Schauble, αλλά πρέπει να σέβεται τη Δημοκρατία.
Το δημοκρατικό αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να επηρεάζει το μέλλον της Ευρώπης.
Μέχρι το τέλος Μαϊου, θα γίνουν κάποιες από τις προεκλογικές εξαγγελίες μας, κυρίως όσον αφορά στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αριστερή κυβέρνηση και δεσμευόμαστε για τα προγράμματά μας».
Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει εισπράξει μέχρι στιγμής η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τσακαλώτος έκανε λόγο για «φρέσκο αέρα». «Η Ευρώπη το αισθάνεται ότι αυτή τη στιγμή ζητάμε για τα βασικά ζητήματα, γίνεται συζήτηση επί της ουσίας» σημείωσε.
Τέλος κάνοντας έναν απολογισμό της συνάντησης που είχαν τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι ο G. Osborne θεωρεί πως πρέπει οι Ευρωπαίοι και η δικιά του κυβέρνηση να σεβαστούν το πολιτικό αποτέλεσμα, ότι κατανοεί πως μια κρίση στην Ευρωζώνη δεν επηρεάζει μόνο τις χώρες-μέλη της αλλά και τη Βρετανία και ότι θέλει να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση και να βοηθήσει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση πάνω στις προτάσεις που έχει η Αθήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης