Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Εντός της εβδομάδας το όνομα του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας

Γ. Σακελλαρίδης: Εντός της εβδομάδας το όνομα του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας
Ακόμη δεν έχει γίνει πρόταση σε κανέναν, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Εντός της εβδομάδας θα γίνει γνωστό το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος διέψευσε παράλληλα ότι έχει γίνει πρόταση ή έστω κάποια βολιδοσκόπηση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Όπως επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης, «δεν έχει γίνει πρόταση σε κανέναν», αν και απέφυγε να διαψεύσει αν μεταξύ των προσώπων που εξετάζονται για τη θέση βρίσκεται και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ερωτηθείς για τις επαφές της Αθήνας με τους ευρωπαίους εταίρους, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει κατορθώσει να αλλάξει «ριζικά» την ατζέντα της διαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές και τόνισε ότι ενώ μέχρι πρότινος οι αποφάσεις λαμβάνονταν ουσιαστικά ερήμην της Ελλάδας, πλέον η Ελλάδα «παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις» που την αφορούν.
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την παρέμβαση του αμερικανού προέδρου, Barak Obama, σημειώνοντας ότι αποτελεί «ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές λιτότητας, ειδικά στην Ελλάδα».
Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, σημείωσε, για να προσθέσει ότι χρειάζεται ένα «εύλογο» χρονικό διάστημα που θα επιτρέψει στην Αθήνα να διαμορφώσει τις προτάσεις της και να διαβουλευτεί με την Ευρώπη, ενώ ερωτηθείς αν αυτή η νέα συμφωνία θα περιλαμβάνει και νέα χρηματοδοτική βοήθεια, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση θα ζητήσει χρηματοδότηση της ανάπτυξης».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται καμία ιδιωτικοποίηση, για να ξεκαθαρίσει ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι εχθρική σε επενδύσεις ή τον ιδιωτικό τομέα και συμπλήρωσε πως στην Ευρώπη υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων όπου μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται στα χέρια του Δημοσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης