Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ικανοποίηση Μαξίμου για δηλώσεις Obama – Sapin – Valls

Ικανοποίηση Μαξίμου για δηλώσεις Obama – Sapin – Valls
«Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει την εντολή που του έδωσε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα» επισημαίνει στη δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Την πλήρη ικανοποίηση του διατυπώνει το μέγαρο Μαξίμου για την συνάντηση του έλληνα υπουργού Οικονομικών με τον γάλλο ομόλογο του.
Με γραπτή ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι υπήρξε «ταύτιση των δύο Υπουργών Οικονομικών σε μία σειρά από κομβικά ζητήματα αποδεικνύει ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκουν πλέον γόνιμο έδαφος στην Ευρώπη».
Επιπλέον όπως αναφέρει η ανακοίνωση «η σημερινή συνάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ Γιάννη Βαρουφάκη και του Γάλλου ομόλογού του M. Sapin  έστειλε το μήνυμα ότι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή λύση για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ειδική αναφορά γίνεται και από τους επιτελείς του Μαξίμου και τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον κ. Σακελαρίδη να δηλώνει ότι και η συνέντευξη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο
«Ο ελληνικός λαός μπορεί να είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα τιμήσει την εντολή που του έδωσε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα» επισημαίνει στη δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενώ υψηλόβαθμες πηγές της κυβέρνησης υπογραμμίζουν και τις δηλώσεις του γάλλου πρωθυπουργού Μ. Valls  λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης Βαρουφάκη – Sapin.
«Ο καθένας κατανοεί ότι οι τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας δεν μπορούν πλέον να υφίστανται, δε μπορούν πλέον να αποτελούν ένα σχέδιο για την Ένωση» τόνισε ο γάλλος πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «πρέπει να συνεχίσουμε και να πείσουμε ότι οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας, αυτές που υπερασπίζεται ο πρόεδρος F. Hollande, είναι απαραίτητες προκειμένου η Ευρώπη» να εξέλθει από ένα «επίπεδο ισχνής ανάπτυξης και μιας δραματικά αυξημένης ανεργίας» και «να μπορέσει να ανασάνει και πάλι».


Δ. Α.

www.bankingnews.gr
 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης