Τελευταία Νέα
Πολιτική

BBC: Η Ευρωζώνη φοβάται την “αριστερή άνοιξη” - Τώρα ξεκινά η αληθινή διαπραγμάτευση

BBC: Η Ευρωζώνη φοβάται την “αριστερή άνοιξη” - Τώρα ξεκινά η αληθινή διαπραγμάτευση
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία, αναφέρει το δημοσίευμα
Οι αξιωματούχοι και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη έχουν πολύ μεγαλύτερη αγωνία για το Ελληνικό δράμα απ’ ό,τι παραδέχονται δημοσίως, εκτιμά ο αρθρογράφος του BBC, Gavin Hewitt.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του βρετανικού δικτύου, οι ευρωπαίοι εταίροι φοβούνται ότι τυχόν λαθος χειρισμοί τις προσεχείς εβδομάδες θα ανοίξουν τους ασκούς τους Αιόλου στην Ευρωζώνη.
Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε τις εντάσεις να κλιμακώνονται και τα νεύρα να σπάζουν, αναφέρει ο αρθρογράφος, τονίζοντας ότι την εβδομάδα που έρχεται θα ξεκινήσουν οι πραγματικές διαπραγματεύσεις.
Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εκτιμά ο Gavin Hewitt.
Ανεξάρτητα από το τι λένε δημοσίως, φοβούνται ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα πυροδοτούσε απρόβλεπτα γεγονότα που θα κλόνιζαν την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπονόμευαν την Ευρωζώνη, εξηγεί.
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θέλουν να επιτευχθεί συμφωνία, καθώς η τρέχουσα κρίση αναδεικνύει τις θεμελιώδεις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το αναμφίβολο χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου.
Επίσης, υπάρχει μια διευρυμένη εναντίωση στις πολιτικές λιτότητας που προωθεί η Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Εάν δεν γίνουν υποχωρήσεις, η εναντίωση αυτή είναι πιθανό να δοκιμάσει πολύ σκληρά την ενότητα στην Ευρωζώνη.
Αυτός είναι ο λόγος που ένας κορυφαίος αξιωματούχους της ΕΕ δήλωσε ότι θεωρεί τις επόμενες εβδομάδες ως τις πλέον κρίσιμες των σκοτεινών ημερών του 2011 και 2012, καταλήγει το δημοσίευμα του BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης