Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενοχλημένη η κυβέρνηση από την παρέμβαση Schulz - Άλλο εξωτερική πολιτική, άλλο οικονομία

Ενοχλημένη η κυβέρνηση από την παρέμβαση Schulz - Άλλο εξωτερική πολιτική, άλλο οικονομία
Τη θέση της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίζεται στο εξής ως ισότιμος εταίρος, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές
Δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία χωρίς διάλογο και τη σύμφωνη γνώμη των κρατών-μελών, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απαντώντας με ιδιαίτερη ενόχληση, στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz στη γερμανική τηλεόραση σχετικά με τη διαφοροποίηση της Αθήνας στο θέμα της ανακοίνωσης για τη Ρωσία.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι κακώς ο κ. Schulz συνδέει το θέμα αυτό με τα οικονομικά ζητήματα και σημειώνουν ότι το θέμα της Ρωσίας είναι ανοιχτό καθώς συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.
Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση προέταξε την αυτονόητη θέση της ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος και να λαμβάνεται υπόψη η θέση της.
Ως προς την επίσκεψη του κ. Schulz και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό σε λίγη ώρα, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από την πλευρά του κ. Τσίπρα θα τεθούν τα θέματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, η βιωσιμότητα του χρέους και η ανάγκη προώθησης μιας αμοιβαία επωφελούς πολιτικής για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης